Svet
0 ogledov

'Michael ne potrebuje mojih nasvetov!'

Tik pred vstopom na letalo bombardier CL-600 so fotografi le ujeli Felipeja Mass Žurnal24 main
Felipe Massa je zapustil budimpeško bolnišnico in odletel v Brazilijo. V prvem intervjuju se je dotaknil tudi Michaela Schumacherja: "Ve, kako se zmaguje, ve, kako se dirka."

Felipe Massa, ki je pred devetimi dnevi s svojim Ferrarijem utrpel hujšo nesrečo na kvalifikacijah pred VN Madžarske, je ta ponedeljek zapustil bolnišnico in odletel domov v Brazilijo. Tam bo do konca okreval po pretresu možganov, poškodbi lobanje in levega očesa. Massa že hodi sam, oteklina in rana okrog očesa pa sta še vidni. Brazilec se je na poti iz bolnišnice do zasebnega letala izogibal novinarjem, tako so izjavo dali le člani njegove družine in zdravnik, ki ga je zdravil v budimpeški bolnišnici. Ponovili so, da Felipe dobro in zelo hitro okreva, a da ga še čaka nekaj tednov počitka. 28-letni Massa je v Brazilijo poletel v spremstvu žene Raffaele, ki je v šestem mesecu nosečnosti, in osebnega zdravnika Dina Altmana. Po pristanku letala bodo voznika prepeljali v lokalno bolnišnico, kjer naj bi vsaj dva dni ostal na opazovanju in nadaljnjih pregledih poškodovane lobanje, ki so mu jo zaradi številnih poškodb operirali na Madžarskem.

Michael ne potrebuje mojih nasvetov!

Felipe Massa

Ferrari je opoldne objavil prvi intervju z Masso po nesreči, katerega objavljamo v nadaljevanju. V nedeljo je v javnost sicer prišel intervju z njim, a se je kasneje izkazalo, da to sploh ni bil intervju s Felipejem, temveč z njegovim bratom Edoardom Masso. Kdaj se bo Massa lahko vrnil v kokpit, še ni znano. Sam naj bi si želel še pred koncem letošnje sezone, a zdravniki to možnost previdno zavračajo. Kot je znano, bo Felipeja na naslednjih dirkah najbrž zamenjal Michael Schumacher, Ferrarijev svetovalec.

Felipe, kako se počutite? Se spominjate nesreče?
Spomnim se, kaj se je zgodilo. Vzmet je odletela z Rubensovega dirkalnika in me zadela v čelado. Od takrat naprej se ne spomnim več. Pravijo, da sem padel v nezavest in se zaletel v zaščitne pnevmatike. Dva dni kasneje sem se zbudil v bolnišnici.

S tem letalom je Massa dopoldne odletel v Brazilijo. © AFP

Bi se radi komu zahvalili?
Predvsem Bogu. Nato zdravnikom na dirkališču in v budimpeški bolnišnici, ki so dobro skrbeli zame. In seveda osebnemu zdravniku Dinu Altmanu, ki je prišel iz Brazilije. Rad bi se zahvalil vsem, ki so molili zame in mi pisali.

Vam je bilo v pomoč, da je bila z vami vaša družina?
Družina mi veliko pomeni. Vselej so me podpirali, tako ob zmagah kot porazih, predvsem pa v težkih situacijah. V času kvalifikacij je bil v Budimpešti le brat Edoardo, nato pa so na Madžarsko prileteli še žena Raffaela, oče, mama in moja sestra. Bilo jim je hudo. Rad bi se jim zahvalil. Moram pa se zahvaliti še eni družini – Ferrarijevi.

Vaš dirkalnik bo vozil Michael Schumacher. Imate zanj kakšen nasvet?

Michael ne potrebuje mojih nasvetov! On je meni dajal nasvete, ko sva oba dirkala za Ferrari. Ve, kako se zmaguje, ve, kako se dirka. Michael je najboljša izbira za mojo zamenjavo. Vsi bodo veseli, ko bo spet dirkal. Vendarle pa upam, da se sam čim prej vrnem v Ferrarija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.