Svet
15689 ogledov

Migrante je napadel medved

Megla v gozdu Profimedia
Vest so potrdili na policiji.

Skupino migrantov je blizu Bihaća na zahodu Bosne in Hercegovine pred dnevi napadel medved in jih huje poškodoval, je včeraj poročal portal Radia Sarajevo. Migranti niso v smrtni nevarnost, rešili pa naj bi se s pomočjo majhnega noža, ki so ga imeli pri sebi.

Napad se je po poročanju portala zgodil ponoči na gori Plješivica na meji med Hrvaško in BiH, ki leži na migrantski poti proti Hrvaški.

Pot čez Plješivico je po navedbah portala znana kot ena najzahtevnejših poti proti meji s Hrvaško. Na njej prihaja pogosto do napadov divjih živali, tokratni napad pa je bil prvi, ki so ga uradno zabeležili.

Mejna policija BiH je o napadu obvestila organizacijo SOS Bihać, ki pomaga migrantom na tem območju. Predstavniki organizacije in nekateri drugi migranti so za Radio Sarajevo povedali, da bi napadeni migranti zagotovo umrli, če pri sebi ne bi imeli majhnega noža.

azilni dom Logatec Slovenija Če ne bomo sprejeli migrantov, bomo morali plačati azilni dom Logatec Slovenija Migracijski center v Radencih? To pravi vlada

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • bobubob 10:52 22.januar 2024.

    Pri nas pa ima skoraj vsako drevo svojega medveda - pa nič ! Slovenski medvedje pač. Tudi oni že gledajo iz bruseljskih riti....

  • kapljač 10:51 21.januar 2024.

    Evo , medvedi so rešitev !

  • Plavi-mil 08:29 20.januar 2024.

    Ubogi medo, ker mora delati namesto policije in to še brezplačno.