Svet
335 ogledov

Milijarder razkril pet ključnih vprašanj na razgovoru za službo

Drew Houston EPA
Ameriški milijarder Drew Houston je razkril, katerih pet vprašanj sam postavi kandidatom za službo. Pravi, da prav ta vprašanja razkrivajo resnične namere, ambicije in tudi sposobnost kandidatov.

Proces izbire najboljših kandidatov in eliminacije slabših ni enostaven. To velja tako za tiste, ki iščejo službo, kot tiste, ki kandidate sprejemajo na delovna mesta. Poleg osnovnih vprašanj so kandidati za službo pogosto soočeni z vprašanji, ki vsebujejo razne trike, ki lahko marsikaj razkrijejo o kandidatih in so odločilni, ali bodo nekoga vzeli v službo, ali ne. Drew Houston, 33-letni milijarder, ki je osnoval Dropbox, je razkril na katerih pet vprašanj bi se morali pripraviti kandidati za službe.

To so:

  • Kdo na svetu je najboljši v vašem poslu?
  • Kdo je najbolj vplival na vas?
  • Kaj ste se naučili v zadnjem letu dni?
  • Če bi imeli priložnost obiskati 10 let mlajšo različico samega sebe, kaj bi iz današnje perspektive svetovali samemu sebi?
  • Katera je najpomembnejša lekcija, ki ste se jo naučili pri poslu?


"Privlačijo me ljudje, ki imajo zanos, resnično strast za delom, ki ga opravljajo in tisti, ki jim je delo zanimivo in ne sredstvo za preživetje," pravi Drew.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.