Svet
612 ogledov

Milijoni za razvoj bakterij

Microsoft co-founder Bill Gates testifies at the Senate Foreign Relations Commit Microsoft co-founder Bill Gates testifies at the Senate Foreign Relations Commit
Bogataši se povezujejo s ciljem razvoja bakterij, ki bi zmanjšale uporabo dušikovih gnojil. Menijo, da bi bil to učinkovit način, da se zajezi uničevanje planeta.

Septembra se je skupina milijarderjev investitorjev, med katerimi so Bill Gates, Jeff Bezos in Michael Bloomberg odločila, da nameni več milijard dolarjev za vlaganje v energetske startap družbe.

Ena od teh je kalifornijska Pivot Bio, ki je s strani milijarderjev prejela 70 milijonov dolarjev za delo na razvoju genetsko modificirani bakteriji. Ta je opredelila veliko težavo v pridelavi hrane; pridelovalci uporabljajo preveč dušikovih gnojil, ki v veliki meri vplivajo na onesnaževanje.

Bill Gates Resno opozorilo Zdravje Bill Gates opozoril na nevarnost bioterorizma

Gnojila sproščajo dušikove okside, vrste plinov, ki so močnejši od ogljikovega dioksida. Dlje časa ostanejo v zraku in zemlji, onesnažujejo reke in podtalnice. Pri človeku tako onesnažena voda lahko med drugim povzroča odpoved jeter in ledvic.

Omenjena družba Pivot Bio je odkrila bakterijo, ki lahko zmanjša potrebo za uporabo omenjenih gnojil. Kot poudarjajo, je ta bakterija v naravi neaktivna zaradi velike uporabe omenjenih gnojil.

Gensko modificirana bi lahko zajezila uporabo škodljivih gnojil. "Takoj ko seme vzklije in formira prvo korenino, ga bodo mikrobi prekrili kot rokavica. Bakteriji bo omogočeno, da vsakodnevno hrani rastlino, s čimer bo izničena potreba za dodatnimi gnojili," je pri tem povedal Karsten Temme, direktor družbe Pivot Bio.

Kemis 210 po vsej Sloveniji Zdravje Obrati, ki lahko lahko povzročijo onesnaženje večjega obsega stranišče, WC Svet Gates išče stranišče prihodnosti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice