Svet
6280 ogledov

Minister odstopil zaradi zveze s šolarko

Odd Roger Enoksen Profimedia
Na Norveškem odstopil minister zaradi zveze z 18-letnico ...

Norveški obrambni minister Odd Roger Enoksen odstopa s svojega položaja, ker je bil pred leti v zvezi z 18-letnico. Odstop ministra je bila prava in nujna odločitev, potem ko so razkrili zvezo, je danes na novinarski konferenci ocenil premier Jonas Gahr Store.

Store je danes še zagotovil, da Enoksena ne bi imenoval za ministra, če bi vedel za ta odnos, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sedaj 67-letni Enoksen je pred tem za časnik Verdens Gang potrdil, da je bil pred leti v zvezi z mladenko in da to obžaluje. Šolarko je leta 2005 spoznal na prireditvi na severu Norveške, znova pa sta se srečala, ko je bilo dekle na ekskurziji v parlamentu. Po tej ekskurziji naj bi se začela njuna zveza. Enoksen je bil takrat star 50 let, mladenka pa 18.

Ukrajina Kopičenje sil Svet "To bi lahko bilo zelo krvavo in grdo" Ruski projektil galerija Svet Grozljivo sporočilo Rusov na projektilu, ki je ubil civiliste

Enoksen je sicer za časnik dejal, da imajo lahko tudi politiki zasebno življenje in zunajzakonske odnose. Zagotovil je, da odnos ni izhajal iz njegove moči nad mladenko. Na drugi strani je ženska zatrdila, da odnos že zadnjih 15 let vpliva na njeno življenje, ob tem pa občuti sram, krivdo in strah, saj ji niso verjeli.

 
Komentarjev 3
  • LukaMB 17:49 09.april 2022.

    Še eden v verigi pedo-EU parlamentarcev in predstavnikov večjih EU držav.

  • Dusan12 14:35 09.april 2022.

    Neverjetna podobnost z Našim sindikalistom Štukljem, ko vlečeta tiča iz gat