Svet
1407 ogledov

Mladenič z nožem vkorakal v šolo in napadel osemletnika

Napad v Nemčiji, policija
1/2
Profimedia
Kljub močnim poškodbam je stanje dečka stabilno.

V šoli v mestu Bischofswerda v nemški zvezni deželi Saška je danes 16-letni učenec z nožem napadel in huje poškodoval osemletnega dečka. Napadalca je policija že ustavila, oba otroka pa so odpeljali v bolnišnico. Razlogi za napad za zdaj niso znani, policija pa je sporočila, da so razmere pod nadzorom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po informacijah nemškega portala Bild, se je osumljeni po napadu poskušal zažgati. Zaradi poškodb je potreboval tudi zdravniško pomoč.

Klic v sili je policija prejela okoli 9.45. Učence šolskega kompleksa, v katerem se nahajata osnovna in srednja šola, so evakuirali in jih odpeljali na varno. Za njih je poskrbela tudi skupina za krizno posredovanje.

Po podatkih saškega ministrstva za izobraževanje so ranjenega otroka s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. Njegovo stanje naj bi bilo stabilno kljub poškodbam na glavi in vratu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.