Svet
22 ogledov

Mladić v Haagu izsiljuje

Ratko Mladić Reuters
Mladić v haaškem zaporu začel groziti, da bo prenehal jemati zdravila in začel gladovno stavkati, če ne izpolnijo njegovih zahtev.

Po poročanju Blica je nekdanji vojaški poveljnik bosanskih Srbov in haaški obtoženec Ratko Mladić vse prej kot nezahteven pripornik.

"Naredil sem življenjsko napako, da se nisem ubil in tako sodil sam sebi. Zdaj ko sem že tu, zahtevam, da izpolnite moje zahteve: zagotovite mi primerno zdravstveno oskrbo, omogočite obiske sorodnikov, soproge in sina ter odvetnika. V nasprotnem primeru bom prenehal jemati zdravila in jesti hrano, ki mi jo prinašate," naj bi po informacijah časnika zahteval Mladić po prihodu v Haag.

Nima za odvetnika
Od haaškega sodišča je še zahteval, da mu plača odvetnika, saj sam za to naj ne bi imel dovolj denarja. Če mu tega ne bi omogočili, pač ne bo imel obrambe in tudi v tem primeru se bo odrekel hrani.

Ni imel raka
Blic še navaja informacije, da Mladić ni bolehal za rakom, kot trdi njegov odvetnik Miloš Šaljić. Po njihovih podatkih naj bi imel dve možganske kapi, in sicer leta 1996 in 2008, ves čas pa naj bi se zdravil na svojo roko.