Svet
19 ogledov

Množičen pobeg teroristov

Jemen protesti EPA
Več deset pripadnikov Al Kaide je pobegnilo iz zapora na jugu Jemna.

Zaporniki so si priborili prostost, ko so skrajneži izvedli napad na stavbo zapora. Med pobeglimi zaporniki naj bi bili tudi obtoženi zaradi terorizma. Med pobegom je bil ubit en varnostnik, dva sta ranjena. Ranjeni naj bi bili tudi pripadniki skrajnežev. Jemenske oblasti so sicer navedle, da je pobegnilo najmanj 62 zapornikov, dva naj bi že ujeli.

"Izpustili so jih"

Predstavnik civilne organizacije Nasser Bakazzuz je zanikal, da bi se pobeg zgodil zaradi napada na zapor. Oblasti naj bi namreč zapornike, pripadnike Al Kaide, preprosto spustile iz zapora. "Režimu so šteti dnevi, zato želijo ustvariti kaos v provinci Hadramut," je dejal Bakazzuz.

V Jemnu že dlje časa potekajo spopadi, saj protestniki zahtevajo odstop dolgoletnega predsednika Alija Abdullaha Saleha. Slednji je bil v napadu na njegovo poslopje ranjen in se trenutno zdravi v Savdski Arabiji. Zaradi krize v državi se nekateri bojijo, da bodo ekstremisti izkoristili priložnost in se okrepili.

Komentarjev 1
  • smito23 14:48 22.junij 2011.

    Čestitke borcem za svobodo. Zdaj pa v neusmiljen boj proti amijevskem zavojevalcu! Žal je terorizem edini pravi upor proti jenkijevski zalegi.