Svet
29646 ogledov

Nizozemci množično zapuščajo hrvaško obalo

Hrvaška plaža
1/3
Profimedia
Zaradi odločitve vlade, da Hrvaško uvrsti na oranžni seznam, Nizozemci množično zapuščajo kampe na severu Istre. Večina jih poudarja, da bodo počitnice nadaljevali v nekaterih sosednjih državah, da se jim po vrnitvi na Nizozemsko ne bi bilo treba samoizolirati.

Sinoči je hrvaško obalo zapustila množica nizozemskih turistov, piše Jutranji list. Vrstijo se tudi množične odpovedi rezervacij.

Gre za velik udarec hrvaškemu turizmu, saj so se Nizozemci ravno v začetku julija začeli vračati na njihovo obalo, prva večja množica Nizozemcev pa je na Hrvaško prispela prav minuli vikend, je za Jutarnju list povedal direktor hrvaškega kamping združenja Adriano Palman.

Palman dodaja, da jih je prejšnji konec tedna na Hrvaško prispelo nekaj manj kot deset tisoč, največ jih je dopust nameravalo preživeti v Rovinju, Funtani, Tari, Vrsarju in Poreču.

Eksodus Nizozemcev s hrvaških plaž je posledica torkove odločitve tamkajšnje vlade, da Hrvaško uvrsti na oranžni seznam. Kot so pojasnili Nizozemci, so za to, da so na oranžnem seznamu krivi Hrvati sami, saj tam ni na primer Portugalske, ki ima še bistveno slabše epidemiološke podatke.

Hrvaška plaža | Avtor: Profimedia Profimedia

Hrvaška je včeraj objavila, da so odkrili 108 novih okužb, kar je tretji najslabši rezultat od začetka epidemije. 

Hrvaška turistična zveza se je medtem že obrnila na zunanje ministrstvo in hrvaškega predsednika vlade, naj Nizozemski sporočijo, da bodo sprejeti vsi ukrepi, da bi stanje z epidemijo spravili pod nadzor in da so glavni vzrok za poslabšanje epidemioloških razmer nočni klubi in preveč sproščen režim na mejah s Srbijo in Bosno in Hercegovino.

„Pozivamo odgovorne, naj sprejmejo ustrezne ukrepe, da se beg turistov ustavi. Zavedati se moramo, da nekateri tuji mediji komaj čakajo, da naletijo na pravi razlog in začnejo ljudi nagovarjati, da ostanejo v svojih državah ter jih odvrnejo od potovanja," je za Jutranji list dejal vodja hrvaške turistične zveze Veljko Ostojić.

dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 7
  • Snežinko 12:23 23.julij 2020.

    "bodo naredili vse"? Resno? Kot prvo bi ŽE DAVNO morali zapreti nočne klube, pa to ne naredijo. Ne potem lagat, da bodo naredili vse... hrvat je vedno bil in vedno bo lažnivec. Žal, ampak kruta realnost.

  • suineg78 09:56 23.julij 2020.

    Kakšni apokaliptični komentarji. :) COVlD19 ni več zdravstveno vprašanje (če je kdaj sploh bil), temveč politično.

  • Alojz Kokot 09:50 23.julij 2020.

    vse za ceno denarja-tudi preko trupel