Svet
128228 ogledov

Hrvaško uvrstili na oranžni seznam, obvezna 14-dnevna karantena

Hrvaška obala Profimedia
Hrvaška je od danes na nizozemskem oranžnem seznamu držav.

Zaradi porasta števila okužb na Hrvaškem bo Nizozemska svojim državljanom odredila 14-dnevno karanteno po vrnitvi domov, so objavile nizozemske oblasti.

"Opozorilo za Bolgarijo, Romunijo, Švedsko in Hrvaško bo nekaj časa ostalo oranžno, razlog je epidemiološko stanje v teh državah. Če se kljub temu odločite za potovanje v te države, vam bo po vrnitvi na Nizozemsko odrejena 14-dnevna samoizolacijo," so zapisali na spletni straneh nizozemske vlade.

Potovanje na Hrvaško svetujejo samo v primeru, da je nujno ter opozarjajo, da se je število okužb povečalo, zato da so državo premaknili na oranžni seznam.

Opozarjajo še, da se razmere lahko hitro spremenijo in da naj državljani to upoštevajo pri načrtovanju potovanj.

Kakšne so trenutne razmere na Hrvaškem, si lahko ogledate tukaj. 

Slovenija je na rumenem seznamu, kar pomeni, da obstajajo varnostna tveganja. "Na dopust se lahko odpravite v Slovenijo, vendar ostanite pozorni," svetuje nizozemska vlada. 

Razmere v Evropi so se sicer v zadnjem času precej spremenile. Hrvaška ima manj kot trideset okužb na sto tisoč prebivalcev, medtem ko sta Bolgarija in Romunija pri okrog 40 aktivnih okužbah na sto tisoč prebivalcev, zato lahko pričakujemo, da ju bo tudi naša vlada v kratkem uvrstila na rdeči seznam. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 9
  • samo35 09:49 22.julij 2020.

    Ta nlvinar, ki je napisal ta članek bi moral dobiti denarno kazen zaradi zavajanja ljudi v naslovu. Kak si lahko to sploh privoščite?

  • alen009 08:48 22.julij 2020.

    Hrvati bi morali biti na rdečem seznamu že nekaj tednov. Več so vredne vikendice in ostali shit naših Janezov dol, kakor življenja in zdravje državljanov RS. Tak ti je to, kak te Janez vo(l)di.

  • boris30 08:45 22.julij 2020.

    Bombasticen naslov članka!? Kako se novinarji lahko spuščati na tako nizko raven...vsi bi pomislili da v Sloveniji potem pa Nizozemska! Žalostno,če si na tak način pridobivate tocke,dosti pa to pove tudi o vasem nadrejenem!

Sorodne novice