Svet
26166 ogledov

Močan veter odpihnil mamico z dvema otrokoma na supu

Razburkano morje
Iz Hrvaške prihaja zgodba s srečnim koncem, a vse skupaj bi se lahko končalo tragično. Na srečo sta dva možakarja pravočasno ukrepala.

Hrvaški mediji poročajo o uspešnem reševanju Čehinje z dvema malima otrokoma v Promajni. Hrvaško te dni pretresa močan, na določenih območjih celo orkanski veter. Kako močno lahko v hipu zapiha, je včeraj spoznala tudi Čehinja, ki se je na morje na supu podala še s tri- in petletno deklico. 

Močan veter je sup, na katerem je veslala trojica, hitro odpihnil stran od obale, tako sta približno dva kilometra stran od obale domačin in gost opazila, da mlada družina potrebuje pomoč. 

"Na oddaljenosti približno dva kilometra od obale, pred luko v Promajni, sva z gostom s pomočjo njegovega gliserja rešila mamo z dvema majhnima otrokoma. Bila sta na supu, močno neurje jih v hipu odneslo daleč stran," je reševalno akcijo za Makarska Danas opisal domačin Ante Ćapin, ki je opazil, da je družina v težavah in pogumno priskočil na pomoč. Z gostom Andrzejem Blaszczakom sta ležala na plaži, ko sta v morju videla črno piko, ki je hitro začela izginjati v velikih valovih proti Braču. Dodal je, da je v tistem trenutku, ko je gost prižgal svoj gliser, do njiju priplaval moški in dejal, da sta na sup deski njegova žena in dve punčki. "Nekaj minut je minilo, da smo ju našli in opazili v valovitem morju," je še dodal domačin.

"Še sreča, da je mlada Čehinja iz Prage v tej stiski ostala mirna, obdržala ravnotežje na deski in objela obe deklici," je zaključil domačin in dodal, da se mu je oče deklic zahvalil s steklenico vina.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:16 09.september 2023.

    Za uslugo mu je dal steklenico vina,škrtica jedna