Svet
8914 ogledov

Močna eksplozija v centru Milana, stekla evakuacija

Milano eksplozija Reševalni pas/Twitter Šokanten prizor iz Milana.
V lombardijski metropoli je glasno počilo. Predel mesta je bil ovit v gost črn dim.

Sredi dneva je milansko sosesko Porta Romana stresla močna eksplozija. V predelu, ki leži na jugovzhodnem obrobju centra Milana, je zagorelo več avtomobilov, poroča italijanski Sky.

Po prvih informacijah naj bi eksplodiral kombi, naložen z jeklenkami za kisik. Vzrok za eksplozijo še ni znan. Vozniku je uspelo pravočasno pobegniti in naj bi utrpel le opekline na roki. Za zdaj ni znano, ali je bil v incidentu poleg voznika poškodovan še kdo drug.

Z mesta eksplozije se je začel širiti gost črn dim, viden daleč naokrog. Na prizorišče so prihiteli gasilci, reševalci in policisti.

Italijanski mediji so sporočili, da so po dogodku odredili evakuacijo iz bližnjih stanovanjskih objektov in ene od šol v omenjeni soseski.

Lokalni mediji so sporočili, da se je ogenj razširil v najmanj dve stanovanji v bližini eksplozije ter da so plameni zajeli tudi bližnjo lekarno, kamor naj bi nesrečni voznik dostavil jeklenke.

Milano eksplozija | Avtor: PrtSc PrtSc

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.