Svet
8496 ogledov

Eksplozija pred Buckinghamsko palačo, stavba zavarovana, moški aretiran!

Buckinghamska palača policija Reševalni pas/Twitter
V angleški prestolnici je nekaj dni pred zgodovinskim kronanjem prišlo do resnega incidenta.

V soboto bo kralj Karel III. v Westminstrski opatiji kronan s strani canterburyjevskega nadškofa. Štiri dni pred historičnim trenutkom se je pred domovanjem kraljeve družine zgodil incident, poroča BBC.

Moški, katerega identiteta je zaenkrat še neznana, se je v torek okrog 19. ure po lokalnem času približal vratom, ki vodijo na dvorišče Buckinghamske palače in pred stavbo odvrgel naboje za šibrovko, navajajo angleški mediji.

Policisti so aretirali storilca, za katerega so sumili, da poseduje strelno orožje. Obenem je moški nosil sumljivo torbo, poročajo različni otoški mediji.

Policisti so torbo storilca uničili s kontrolirano eksplozijo, potem ko se je pojavil sum, da bi lahko vsebovala eksplozivno telo.

Policisti med postopkom niso izstrelili nobenega naboja, nihče med posredovanjem ni bil poškodovan, so sporočili iz Scotland Yarda in londonske metropolitanske policije.

Kralja Karla III. in njegove sopotnoce Camille, ki se pripravljata na kronanje, v času dogodka ni bilo v Buckinghamski palači, je navedel BBC. Mediji so dodali še, da je območje okrog palače zavarovano z večjim številom pripadnikov varnostnih organov.

"Policisti so nemudoma posredovali in pridržali moškega, ki ostaja v priporu. Policisti so še vedno na prizorišču in zbirajo obvestila," je javnosti sporočil predstavnik londonske policije Joseph McDonald.

Buckinghamska palača policija | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 1
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 06:00 03.maj 2023.

    Toliko o priljubljenosti Karla, podobno je pri nas z maršalom twitotom?

Sorodne novice