Svet
10128 ogledov

Srhljiv posnetek: atentatorka na zloglasnega Rusa je storila nekaj neverjetnega!

Darja Trepova PrtSc
Eksplozija, v kateri je umrl znan ruski vojni bloger, dobiva nove razsežnosti. Na dan so prišle podrobnosti dogodkov pred usodnim trenutkom.

V nedeljo je v kavarni №1 café v St. Peterburgu odjeknila eksplozija, ki je ubila bivšega ruskega vojaka in blogerja Vladlena Tatarskega, s pravim imenom Maksim Fomin.

Eksploziv naj bi v prostor, kjer je Fomin govoril zbranemu občinstvu, v posebnem kipcu prinesla Darja Trepova. Slednja je bila že aretirana s strani ruskih pristojnih organov.

Vzniknil je nov posnetek dogodka. Trepova je kipec predala Fominovemu sodelavcu in se začela oddaljevati od odra. Fomin jo je med ogledovanjem kipca pozval, naj še malce ostane v bližini. Trepova je res sedla na bližnji stol, čeprav je, če gre verjeti navedbam ruskih organov, pričakovala eksplozijo.

Fomin in Trepova sta izmenjala nekaj besed, nato pa je domnevna atentatorka stegnila roki proti Fominu, takoj zatem pa z dlanmi objela svoj obraz. Zadnje Fominove besede, ki se slišijo na posnetku, so bile: "... no, vse to je za javnost."

Novinar Leonid Rogozin, ki je objavil srhljiv posnetek, je zapisal, da v rokah 26-letne Trepove ni bilo nobenega telefona ali druge naprave, ki bi lahko sprožila eksplozijo. Trepova je torej najbrž vedela, da bo kmalu počilo, a je vseeno počakala na bližnjem stolu, da ne bi postala sumljiva. Povsem na koncu posnetka se sliši pok eksplozije.

V eksploziji je Fomin umrl, še 30 ljudi je bilo poškodovanih. V bolnišnico so prepeljali 24 ljudi, od tega jih je bilo šest huje ranjenih.

Ruske oblasti so napad Trepove (na spodnji fotografiji) pripisale ukrajinskim obveščevalnim službam in privržencem zaprtega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega. Ukrajinske oblasti so zavrnile navedbe in dogodek pripisale ruskim notranjim razprtijam.

Darja Trepova | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Ruski predsednik Vladimir Putin je Fominu posthumno podelil visoko državno odlikovanje - Red za pogum.

Eksplozija v Sankt Peterburgu Eksplozija Svet V ruski kavarni ubit goreč Putinov podpornik Jevgenij Prigožin Video Svet Šef ruskih plačancev: "Ne Rusi, Wagner je osvojil Bahmut!"
Komentarjev 34
  • sandi76 19:51 04.april 2023.

    Putler nagrajuje vojne provokatorje, ki iz ozadja ščuvajo k vojni. Tipično za njega, najbolj glasni so tisti iz ozadja, in ki se ne upajo na fronto !

  • kapibara1 18:50 04.april 2023.

    Dajti ji putani "mater jebat"..

  • janči 18:36 04.april 2023.

    Škoda punce, ampak kaj češ, dandanes so na svetu vse sorte fanatiki. In zaradi enih nacistov, si je šla uničiti življenje. Pa razumi, če moreš.

Sorodne novice