Svet
32218 ogledov

Predsednik Zelenski premierju Golobu: "Robert ..."

Volodimir Zelenski Epa Volodimir Zelenski.
Zahvalil se je Sloveniji, Slovencem in predsedniku vlade Robertu Golobu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je po petkovem obisku predsednika slovenske vlade Roberta Goloba v Kijevu zahvalil slovenskemu narodu za podporo, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje. "Slovenija dela Ukrajino močnejšo," je dejal v videoposnetku, objavljenem na družbenih omrežjih.

"Pozdrav vsem, svobodna Evropa, Slovenija. Naši dve državi, naši ljudje, si delijo skupne univerzalne vrednote. Najlepša hvala. Delate nas močnejše," je dejal Zelenski v videoposnetku.

Zahvalil se je Sloveniji, Slovencem in predsedniku vlade Golobu. "Najlepša hvala, Robert, za tvoj odnos do nas in hvala slovenskemu prebivalstvu za njihov posebno topel odnos do naših beguncev in naših ljudi. Naša zmaga bo skupna zmaga, garancija varnosti za ukrajinske ljudi, a ne samo za nas, temveč za vso Evropo. Hvala, ker ste z nami na tej poti," je povedal.

Golob mu je na Instagramu v odgovor zapisal, da je "naša dolžnost, da vam pomagamo v vašem pravičnem boju za svobodo".

Slovenski premier se je danes preko Poljske vrnil v domovino. V okviru delovnega obiska v Ukrajini se je v petek sešel z ukrajinskim državnim vrhom in poudaril pripravljenost na sodelovanje pri povojni obnovi države. Naznanil je tudi, da se je Slovenija pridružila skupini držav za ustanovitev posebnega sodišča za ruske zločine nad Ukrajino.

To je bil prvi Golobov obisk v Ukrajini, odkar je Rusija februarja lani pričela z invazijo. Poudaril je, da je bil namen obiska izkazati odločno politično podporo Ukrajini v težkih časih ruske vojaške agresije.

Sneg upočasnil boje, naročenih sto oklepnikov

Ukrajinska vojska je po lastnih navedbah uspela odbiti nadaljnje ruske napade na mesto Bahmut na vzhodu države, kjer že več mesecev potekajo srditi boji. Ruski viri so poročali o močnem sneženju, ki ovira delovanje ruskih sil na tem območju.

V prihodnjih tednih se pričakuje protiofenzivo ukrajinske vojske. Po mnenju strokovnjakov se mora zemlja najprej posušiti, saj bi sicer lahko težka vojaška vozila obtičala v blatu, še poroča dpa.

Poljski premier Mateusz Morawiecki je danes sporočil, da je Ukrajina naročila sto večnamenskih oklepnih vozil vrste Rosomak, ki jih s finsko licenco izdelujejo na Poljskem.

Robert Golob in Volodimir Zelenski Slovenija Goloba v Ukrajini sprejel Zelenski, premier napovedal pomoč

 

Komentarjev 89
 • Idioti 17:23 03.april 2023.

  Vpraš svojga Plešca kerga dohtarja ma , da te priporoči , da ne boš čakal , kajti rabiš rdečo napotnico ,

 • Avatar pantani
  pantani 06:52 03.april 2023.

  Evo ga,lider vseh IDIOTOV, ki ga podpirajo!!!

 • Avatar Antikrist3
  Antikrist3 16:53 02.april 2023.

  Naj se Golob in Krokodilski psihopat zavedata, da ju ne podpiramo! Smrt Ukrajincem! Daj Putin, počisti nacistično ukrajinsko golazen!