Svet
32 ogledov

"Morala sem ga božati"

Fotorobot Dragutina Paravinje in Antonija Bilić Hrvaška policija
"Prišel mi je za hrbet, mi dal roko na usta in me potisnil v avto." Tako napad danes ujetega Dragana Paravinje, ki ima debel dosje spolnih deliktov, opisuje ena od njegovih nekdanjih žrtev.

Znano je, da je bil 43-letni Paravinja že obravnavan zaradi spolnih napadov, v tej smeri pa gre tudi preiskava izginule 17-letne Hrvatice Antonije Bilić, ki je nihče več ni videl že od 7. junija.

Več o koncu večdnevnega bega Dragutina Paravinje preberite TUKAJ.

Pred 11 leti je Paravinja udaril v Novi Pazovi v Srbiji. Kot je za Blic opisala ena od njegovih žrtev, se je zvečer vračala z dela. Na ulici je bilo temno, saj je bil to čas električnih redukcij, opisuje trenutek, ko se ji je za hrbet prihulil neznanec.

"Noge mi je odsekalo. Nisem dojela, kaj se mi je zgodilo, samo zaslišala sem njegov glas: 'Ne skrbi, vem kdo si, odpeljal te bom domov.' Bila sem v šoku, nisem vedela, kaj naj napravim, saj sem pomislila na družino in na to, da me pozna." Paravinja je od nje zahteval, naj ga boža, sicer da bo zapeljal s ceste in jo posilil.

Rešil jo je tovornjak na cesti

Dragutin Paravinja | Avtor: Policija Republike srbske Policija Republike srbske
Po desetih minutah vožnje je začel zavirati, saj sta dohitela tovornjak, ki je stal na cesti. Paravinja ga ni mogel takoj zaobiti, saj je z druge strani ravno takrat prihajal neki kombi. "Izkoristila sem trenutek, pritisnila na kljuko in zbežala iz avtomobila," se groze spominja ženska, ki je poskus posilstva nemudoma prijavila policiji.

Na postaji je po fotografijah takoj prepoznala človeka, ki ji je želel storiti silo, policija pa ga je našla čez dva dni.

Žena mu je padala v objem

"Na sojenju je deloval zadržano, dajal je vtis plašnega človeka. 'Žal mi je, ker se ji je to zgodilo, a jaz nimam nič pri tem,' je bilo vse, kar je dejal. Njegova žena je bila vedno v sodni dvorani, ko so ga pripeljali na prostor za obtožence, je vedno prihitela in mu padla v objem. Še danes kot žena ne razumem, kako se je lahko tako obnašala, da je podpirala nekoga, ki se je vedel kot seksualni manijak, ki napada in posiljuje druge ženske," se spominja priča. Ista žena naj bi mu tudi pomagala pri njegovem zadnjem begu, ko se je iz Hrvaške prebil v Republiko Srbsko v BiH, kjer so ga danes končno odkrili.

Komentarjev 1
  • nergač 23:11 26.junij 2011.

    Ampak res Žurnal, s temi naslovi res presegate vse meje...Se mi zdi, da so spolni delikti ena vaših bolj obdelanih tržnih niš: deset člankov v dveh dneh na istega psihopata.