Svet
7 ogledov

Morilcu 3.000 evrov

zapor Žurnal24 main
Frankfurtsko sodišče je presodilo, da policisti morilcu 11-letnika ne bi smeli zagroziti z mučenjem, zato mu je dosodilo 3.000 evrov odškodnine.

Sodišče v Frankfurtu je dosodilo tri tisoč evrov odškodnine Magnusu Gäfgenu, ki je leta 2002 ugrabil in umoril 11-letnega Jakoba. Izplačati jo mora policija, ker je Gäfgenu zagrozila z mučenjem, potem ko ni želel razkriti, kje se nahaja ugrabljeni deček. Po mnenju sodišča so imeli policisti na voljo druge oziroma milejše načine, s katerimi bi lahko pridobili potrebne informacije. Z grožnjami so kršili morilčeve človekove pravice in zato mu pripada odškodnina.

Sodišče je Gäfgena obsodilo na dosmrtno ječo, potem ko je 27. septembra 2002 na poti iz šole ugrabil sina premožnega bankirja in ga ubil. Gäfgen je bil aretiran tri dni kasneje, ko mu je dečkova družina izročala odkupnino. Da je deček mrtev, je Gäfgen priznal po grožnji z mučenjem, kar je policija utemeljila kot upravičeno zaradi prepričanja, da je mali Jakob živ in da so ga želeli kar najhitreje najti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.