Svet
16354 ogledov

Moški jo je okužil namenoma. Boj z boleznijo je izgubila.

Koronavirus covid-19 Profimedia
Žalostna zgodba uslužbenke, ki jo je neznanec okužil namenoma in ji to tudi povedal.

Delavka britanskih železnic je umrla po kratkotrajnem boju z novim koronavirusom, potem ko jo je neznani moški na njenem delovnem mestu na eni izmed postaj v Londonu okužil namenoma, je britanskim medijem sporočil tamkajšnji železniški sindikat.

47-letna Belly Mujinga je bila skupaj s sodelavcem v službi 22. marca, ko je na njiju zanalaš pljunil neznani moški, vanju kašljal, nato pa jima povedal, da je okužen z novim koronavirusom. Ženska je umrla dva tedna kasneje, 5. aprila.

Britanska policija je potem, ko je vest o žalostnem primeru zaokrožil v britanskih medijih, sprožila preiskavo in iskanje omenjenega moškega. Sindikat je sporočil še, da sta oba napadena delavca upravo prosila, če bi lahko do konca svoje izmene delala znotraj zaščitenega in ograjenega prostora za delavce železnice, a jima to ni bilo omogočeno.

Mujinga je sicer že prej bolehala zaradi kroničnih respiratornih bolezni, zaradi katerih je morala tudi na operacijo. Uprava je za njeno zdravstveno stanje vedela, a ne njena opozorila ni reagirala. Tudi po incidentu je 47-letnica delala še dva dni, do 25. marca, dokler ji njen zdravnik ni predpisal bolniške. S kolegom sta oba zbolela 11 dni po napadu.

Sindikat je ob žalostni zgodbi delavke izpostabil, da bi morala vlada pred rahljanjem ukrepov najprej poskrbeti za ustrezno zaščito na vseh delovnih mestih.

Od danes rahljanje ukrepov

V Angliji so medtem danes po sedmih tednih vendarle nekoliko zrahljali ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Številni so se tako lahko vrnili na delo, jim pa oblasti odsvetujejo uporabo javnega prevoza. Tisti, ki ga vendarle uporabljajo, morajo zakriti nos in usta, je poročala STA.

Rahljanje ukrepov v Angliji je naletelo na ostre kritike v ostalih delih Združenega kraljestva, kjer poudarjajo, da je za to še prezgodaj in da marsikaj še ni jasno. Škotska, Wales in Severna Irska vztrajajo pri strogih ukrepih.

Velika Britanija je evropska država z največ smrtnimi žrtvami covida-19. Glede na podatke, objavljene včeraj, je v državi po okužbi z novim koronavirusom umrlo več kot 40.000 ljudi. Pri novem štetju so upoštevali tudi podatke statističnega urada ONS. Skoraj četrtino vseh smrti so potrdili v domovih za starejše.

švedska Svet Švedi z drugačno strategijo do podobnega poteka kot drugje

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Avatar Sinberella
    Sinberella 01:20 14.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljši strani za zmenke seksa -- –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • Avatar right
    right 18:37 13.maj 2020.

    prasec