Slovenija
1692 ogledov

Vlada dva tedna ni našla časa za ukinitev ukrepa, ki jezi tisoče

Koronavirus v Sloveniji Epa
Vlada bo predlog NIJZ morda obravnavala še danes.

"NIJZ je konec aprila pripravil predlog spremembe, vlada bo predlog obravnavala v najkrajšem možnem času," je na tiskovni konferenci glede preklica sklepa vlade, ki predpisuje obvezno razkuževanje stavb v večstanovanjskih objektih dejal vladni govorec Jelko Kacin

Premier Janez Janša pa je na torkov poziv Združenja etažnih lastnikov, da naj vlada prekliče obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb, napovedal, da se bo to zgodilo v kratkem.

Zdravstveni dom Šiška Dobra novica Zdravje NOVO: Ta težko pričakovani odlok v veljavi že jutri

Združenje etažnih lastnikov Slovenije je vlado pozvalo k preklicu obveznega razkuževanja večstanovanjskih stavb ter k plačilu stroškov razkuževanja.

Odlok v veljavi od konca marca

Kot so pojasnili v združenju, so se za ta korak odločili po tistem, ko se je po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) epidemiološka slika glede covida-19 v Sloveniji umirila, začelo pa se je tudi postopno sproščanje ukrepov za zajezitev širjenja virusa.

Nepremičnine | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Poudarili so, da je odlok še naprej v veljavi, čeprav je infektologinja ter vodja strokovne svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović dejala, da bi zadostovalo le mehansko čiščenje, kar pomeni, da bi bilo dovolj čiščenje z milom in vodo.

Zato so NIJZ in strokovno javnost pozvali, da podpre pobudo za čimprejšnji preklic odloka obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb.

Obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb je vlada v času epidemije covida-19 odredila z odlokom konec marca.​​​​​​​

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Naklonsky 09:34 14.maj 2020.

    Ne razumem, kako ste komentatorji tako nerazumni. Nekdo čisti svinjarijo ograj, skrbi za vašo higieno - vi pa raje ostajate packi. Res čudni osebki.

  • alen009 14:18 13.maj 2020.

    Še dobro, da nisem v bloku doma, al bi najebal.

  • antitrust 13:03 13.maj 2020.

    Jezi samo bedake. Kdo nadzira razkuževanje? Kupiš kanister razkužila, narediš excel tabelco in se sproti vpisuješ.....