Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Moški že prej obravnavan zaradi nasilja

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Motiv za petkov tragični umor je ljubosumje, najverjetneje tudi maščevalnost. Otrok je bil med dejanjem v avtomobilu in je verjetno vse videl.

Motiv za petkov umor, v katerem je 39-letni moški sredi dneva na avtobusni postaji pred trgovskim središčem v Celju 33-letni ženski, nekdanji partnerki, s katero sta bila v ločitvenem postopku, prerezal vrat, je ljubosumje, verjetno tudi maščevalnost. Tako je na današnji novinarski konferenci v Celju pojasnila Policija.

Policija je osumljenca v nedeljo s kazensko ovadbo privedla pred celjskega preiskovalnega sodnika,ki je zanj odredil sodno pridržanje.

PREBERITE:


Moškega so zaradi nasilja v družini, ko se je znesel nad isto partnerko, po poročanju 24ur.com obravnavali že dvakrat, prvič leta 2011 in drugič leta 2014.

Morilec in žrtev sta se po navedbah policije okoli 10. ure skupaj z otrokom dobila v trgovskem centru, kjer je prišlo do prepira. Do srečanja je po navedbah Policije prišlo zaradi dogovarjanja glede stikov z mladoletnim otrokom.

Otrok priča dejanju

"Po približno uri druženja sta se skupaj z otrokom napotila do bližnje avtobusne postaje, kjer je med njima očitno prišlo do spora," je po navedbah STA povedal vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk.

"Osumljeni je pri tem stopil do svojega avtomobila, ki je bil parkiran v neposredni bližini, iz njega vzel preklopni nož, stopil do žrtve ter jo večkrat zabodel v različne predele telesa."

Štiriletni otrok naj bi bil v tem času v avtomobilu in naj bi bil po navedbah policije priča dejanju.

Po dejanju je nož na kraju dogodka odvrgel ter se skupaj z otrokom odpeljal proti Slovenski Bistrici. Od tam je poklical policijo, naznanil kaznivo dejanje in se predal policistom.

Oba njena otroka je prevzel CSD

Umorjena državljanka Dominikanske republike je po razhodu s partnerjem živela v okolici Ljubljane in je poleg skupnega otroka je imela še enega mladoletnega otroka. Za oba je po navedbah STA poskrbel center za socialno delo.

Osumljenemu je bila v preteklosti izrečena prepoved približevanja, a je pozneje ukrep prenehal.

"Menim, da smo vse pristojne institucije glede na takrat razpoložljive ugotovitve in okoliščine, naredile vse, kar je bilo v naši moči. Vendar se vseh dejanj žal ne da preprečiti," je po navedbah STA Turk odgovoril na vprašanje, ali bi žalosten dogodek z drugačnim ukrepanjem v preteklosti lahko tudi preprečili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • mph 15:26 05.april 2016.

    Absolutno ja. Oz., da ne mešamo islama, "zob za zob" načelo. :-)

  • Boris Odreitz 12:52 05.april 2016.

    po drugi strani se pa vprašam kako je bila lahko tako zabita in butasta tale mama da je takega kretena imela in da je z takim idiotom imela otroke. Kje je tu poanta ?Hočem reči da je spregledala ...prikaži več kak kreten agresiven je

  • Boris Odreitz 12:51 05.april 2016.

    morda bi pa kaki deli šeriatskega prava bili učinkoviti :-)