Svet
7 ogledov

Na brezplačnem letu za sorodnike tudi prevarantka

Airbus A320, Germanwings EPA
Nemška policija preiskuje obtožbe, da naj bi ženska pod pretvezo, da je sorodnica ene od žrtev nesreče letala družbe Germanwings, izkoristila brezplačen polet na jug Francije. Te je svojcem žrtev omogočila nemška družba Lufthansa, da bi lahko obiskali prizorišče nesreče, v kateri je 24. marca umrlo 150 ljudi.

Ženska naj bi trdila, da je sestrična učiteljice iz šole v nemškem mestu Haltern, ki je v nesreči izgubila 16 svojih učencev in dve učiteljici.

Kot je za tamkajšnji lokalni časnik dejal oče ene od učiteljic, je ženska, ki v resnici ni bila niti sorodnica niti prijateljica njegove hčerke, letela v francoske Alpe in nazaj, s sabo pa je vzela še tri neimenovane osebe. Deležna naj bi bila celo svetovanja, ki so ga nudili preostalim žalujočim svojcem.

Lufthansa z incidentom seznanjena

Predstavnik Lufthanse, lastnice Germanwingsa, je dejal, da so seznanjeni z incidentom, o podrobnostih pa ni želel govoriti. Dodal je le, da njihovi odvetniki preučujejo možnost tožbe proti prevarantki.

Nemško letalo je na jugu Francije strmoglavilo, ko je letelo iz španske Barcelone v nemški Düsseldorf. Večina potnikov je bilo Nemcev in Špancev. Kot kažejo dosedanji izsledki preiskave, je nesrečo namerno povzročil kopilot letala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.