Svet
5117 ogledov

Na Europolovem seznamu najbolj iskanih tudi Slovenka

Europol
Tematsko obarvana iskalna akcija - obtoženim namreč z obraza postopoma izginjajo maske

Europol želi s svojo najnovejšo kampanjo prikazati, da zločin ne pozna spola. Na tokratnem seznamu najbolj iskanih se je namreč pojavilo 18 žensk in trije moški, ki jih iščejo po različnih evropskih državah.

Vsi osumljenci nosijo masko, tako da se najprej ne vidi spola. Šele ko z miško drsimo navzdol, se nam razkrijejo zločini, ki jih je posamezni osumljenec zagrešil, ter spol osumljenca.

Maske osumljencev so sestavljene iz zločinov, ki so jih zagrešili. Tako ima recimo Avstrijka, ki je svoje žrtve goljufala z nepremičninskimi posli, na maski stanovanjske hiše, ključe in evrske bankovce.

 | Avtor: Europol Europol

Na seznamu je tudi 59-letno Slovenka Melanija Stropnik, ki jo iščejo zaradi več primerov prevar med letoma 2000 in 2001. V enem primeru je žrtev pretentala celo za 190.000 evrov. Prav tako je obtožena prevare z dragimi letalskimi vozovnicami do Ugande.

Na tem seznamu je tudi veliko iskanih zaradi trgovanja z belim blagom. Rusinjo zaradi tega iščejo španske oblasti, Nigerijko francoske, Čehinjo pa išče lastna država.

Na seznamu so tudi morilke. Zaradi tega iščejo Belgijko, Srbkinjo, Latvijko in Poljakinjo. Nekateri zločini so se zgodili pred kratkim, eden izmed njih pa se je zgodil že več kot 20 let nazaj.

Europol znan po svojih domiselnih kampanjah

Ta kampanja ni prva odmevna Europolova kampanja. Tudi prejšnje so domiselno prilagodili trenutnim razmeram v upanju, da bi obtožene čim prej našli.

Leta 2016 so osumljence z razglednicami iz držav, v katerih jih iščejo, vabili nazaj, leta 2017 so za božič izdali adventni koledar, kjer so vsak dan razkrili novega osumljenca. Lani so v duhu s svetovnim prvenstvom v nogometu obtožene predstavili kot nogometaše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.