Svet
10693 ogledov

Na festivalu se je kljub PCT okužilo skoraj tisoč ljudi

Na nizozemskem glasbenem festivalu se je z novim koronavirusom okužilo skoraj 1000 udeležencev.

Na glasbenem festivalu Verknipt v Utrechtu na Nizozemskem se je z novim koronavirusom okužilo skoraj tisoč ljudi. Lokalne zdravstvene oblasti so sporočile, da se lahko število v prihodnjih dneh še poveča, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Festivala, ki je potekal na prostem 3. in 4. julija, se je udeležilo približno 20.000 ljudi. Prvi dan je bilo okuženih vsaj 448 obiskovalcev, drugi dan pa še 516, poroča nizozemska tiskovna agencija ANP.

Mejni prehod med Hrvaško in Slovenijo meja Bizarno Slovenija Prehod čez Slovenijo brez pogojev PCT dovoljen le okuženim, zdravim pa ne

Organizatorji so poudarili, da so upoštevali vse higienske ukrepe, vstop je bil strogo nadzorovan. Udeleženci festivala so morali pred vstopom predložiti dokazilo o cepljenju ali negativni test na novi koronavirus. Za preprečevanje gneče so organizatorji za vstop določili tudi časovne termine.

Od 26. junija odpravljeni ukrepi

Nizozemska je od 26. junija sprva odpravila skoraj vse ukrepe proti novemu koronavirusu in dovolila tudi večje dogodke, če so obiskovalci pred udeležbo predložili negativen test ali dokazilo o cepljenju. Po skokovitem povečanju števila novih okužb so nedavno v državi ponovno uvedli nekatere ukrepe. V zadnjih 24 urah so v državi zabeležili okoli 8000 okužb. Sedemdnevna incidenca je več kot 300 okužb na 100.000 prebivalcev.

Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod Zaostreno Slovenija V Slovenijo le cepljeni, ne tudi testirani?

Po navedbah zdravstvenih organov so za veliko povečanje okužb odgovorni predvsem najstniki in mlajši odrasli. Žarišča okužb so predvsem festivali, diskoteke in restavracije.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 6
  • rd2dmk2 23:14 14.julij 2021.

    zdej al je v članku traparija al pa neki ne klapa. vsi ki so lahko prišli na festival co bili ali epljeni ali preboleli ali pa testirani. in sedaj vprašanje ? kdaj so našli pozitivne ? torej kje in kdaj ...prikaži večj so jih testirali da so prvi dan dobili tolk pozitivnih ? in drugo, kje in ksaj in kako so udeleženci dobili potrdila o testiranju s katerimi so lahko prišli na festival. in za povrh prebolele in cepljene nihče ne preverja kako je z njimi ? torej se cepiš in greš naravnost med kužne in dejmo..

  • joze127 17:56 14.julij 2021.

    In začenja se naravna selekcija. Če podgane ne razumejo, razume narava v načinu življenja. Selekcija bo dala prava rezultate.

  • suineg7878 17:40 14.julij 2021.

    In koliko testiranih so okuzili cepljeni? :)