Svet
1402 ogledov

Na Hrvaškem spet več kot 300 okužb

Hrvaška, Covid-19, Dalmacija Hrvaška, Covid-19, Dalmacija
V zadnjem dnevu so na Hrvaškem potrdili okužbo z novim koronavirusom pri 304 osebah.

"V preteklih 24 urah smo zabeležili 304 nove primere okužb z virusom SARS-CoV-2. Število trenutno obolelih (aktivnih primerov) je 2420. Med njimi je 194 oseb na zdravljenju v bolnišnici, 13 jih je na respiratorju. Umrli sta dve osebi," so najnovejše uradne podatke sporočili iz hrvaškega štaba civilne zaščite. Trenutno je v samoizolaciji 8388 ljudi. 

Na Hrvaškem so od pojava novega koronavirusa zabeležili 9192 okužb. Za posledicami bolezni je do zdaj umrlo 177 oseb. Skupno je bilo opravljenih 160.236 testiranj, od tega 2849 v zadnjih 24 urah. 

Največ novih okužb so zopet potrdili v splitsko-dalmatinski županiji, in sicer 109. Od tega je 34 oseb bilo v stiku s predhodno obolelimi osebami, v preostalih primerih pa epidemiološko poizvedovanje še poteka. V Splitu so zaradi poslabšanja razmer že uvedli nove ukrepe

Oseminšestdeset novih okužb so odkrili tudi v Zagrebu. V večini primerov gre za bližnje stike že potrjenih primerov. V desetih primerih ni jasno, kje so se osebe okužile, v petnajstih primerih pa gre za osebe, ki so se vrnile z dopusta na Hvaru, Bolu, Viru, v Vodicah in Biogradu. Razmere v Zagrebu so po zatrjevanju pristojnih pod nadzorom. 

Na območju primorsko-goranske županije so potrdili 16 primerov, od tega pri 11 ljudeh, ki so se vrnili z dopusta in petih bližnjih stikih obolelih. 

Po štirinajst primerov so potrdili v zadrski in zagrebški županiji. V brodsko-posavski županiji je 12 novih primerov, v sisačko-mosavački pa deset. V preostalih županih, od kjer poročajo okužbe, so zabeležili po manj kot deset primerov okužb. Med njimi je tudi istrska županija, kjer epidemiološko poizvedovanje za štiri osebe še poteka, v enem primeru pa so že potrdili, da gre za osebo, ki se je vrnila z dopusta v sosednji državi. 

Komentarjev 1
  • MihaPu 21:10 27.avgust 2020.

    Na Hrvaškem jih je najmanj 3.5 milj. okuženih s strani Vatikana in hdz, izogibati se jih je potrebno v širokem loku. Simptomi: dvoličnost, zadrtost brez humorja, verski fanatiki in puritanci, škodoželjni in predvsem koristoljubni tatovi ozemelj z uničenimi kolesci v ...prikaži več glavi s strani katoliške Cerkve, morilci, genocidneži in predvsem eni od tistih, ki zanikajo in bodo zanikali do groba trditev, da so pač Srbi, ker gospode v Vatikanu 's'rbi rit in rabijo analno stimulacijo, jim dostavijo CRO sluge.