Svet
1996 ogledov

Na Hrvaškem vas bo opazoval kitajski policist

Hrvaška policija Profimedias
Sprememba v prihodnji turistični sezoni.

V prihodnji turistični sezoni se bodo hrvaškim policistom pri ohranjanju javnega reda in mira pridružili kitajski kolegi. 

Sporazum o sodelovanju so danes v Zagrebu podpisali generalni direktor hrvaške policije Nikola Milina in kitajski namestnik notranjega ministra Li Wei.

Plaža Medveja Hrvaška Svet Nova hrvaška megaprojekta

Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović je pojasnil, da pomeni podpis memoranduma korak naprej v sodelovanju med Hrvaško in Kitajsko na področju varnosti, v okviru katerega se bodo kitajski policisti prihodnje leto pridružili hrvaškim.

Varna turistična sezona

Gre za projekt "Varna turistična sezona", ki poteka že več kot 12 let v 17 državah, Kitajska pa je prva neevropska država, ki se bo pridružila temu projektu. 

Quadro 3 Pozor Avto Hrvati imajo posebna pravila za vožnjo triciklov

Eden od razlogov je tudi dejstvo, da je na Hrvaškem vse več kitajskih turistov, njihov delež se je v letošnji sezoni po podatkih Hrvaške turistične organizacije povečal za 60 odstotkov na skoraj dvesto tisoč, v prihodnjih letih pa pričakujejo še novo rast. 

Pomagajo tudi Slovenci

V projektu "Varna turistična sezona" sicer že sodelujejo tudi slovenski policisti, ki pomagajo hrvaškim kolegom na policijskih postajah v Puli, na Krku ter Novalji na otoku Pagu.

Prav tako hrvaški policisti pomagajo slovenskim v času zimske turistične sezone pri zagotavljanju reda in miru na slovenskih smučiščih.

Starigrad pod vodo Hrvaška v vodi Svet Padlo več dežja kot na Floridi, dramatični posnetki iz zraka

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • JackD 18:14 12.september 2017.

    Pri ohranjanju mira? Celega članka se ni dalo prevesti v slovenščino?

  • tomaz 17:38 12.september 2017.

    Saj nas lahko opazujejo 24 ur na dan...na kamerah, ki so povezane preko njihovih "clonov", na telefonih in tablicah, k jih kupujemo tam in podobno.

  • sasquatch 16:20 12.september 2017.

    Jackie Chan prihaja v državo, ki ji vladajo komedijanti