Svet
878 ogledov

Na italijanskem jezeru potonila jadrnica s 25 ljudmi na krovu

Prevrnjena jadrnica v Italiji
1/2
Reševalni pas/Twitter
V nesreči so umrle štiri osebe.

V nesreči jadrnice na jezeru Maggiore na severu Italije sta v nedeljo umrla dva človeka, dva pa še vedno pogrešajo, poročajo tuje tiskovne agencije. Jadrnica s 25 ljudmi na krovu se je zvečer prevrnila in potopila zaradi močnega neurja.

Gasilci so v nedeljo zvečer na Twitterju sporočili, da so rešili 19 ljudi, potem ko se je na južnem delu jezera v bližini mesta Lisanza, približno 50 kilometrov severozahodno od Milana, prevrnila jadrnica.

Kot je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa, je skupina na 16-metrski najeti jadrnici v nedeljo praznovala rojstni dan. Po poročanju italijanskih medijev so bili na krovu Italijani in tuji turisti, domnevno iz Velike Britanije in Izraela, stari med 20 in 50 let. Med praznovanjem se je razvilo hudo neurje, zaradi česar se je jadrnica prevrnila in potonila. Vsi na krovu so padli v vodo, vendar je nekaterim potnikom uspelo priplavati na obalo, druge so rešili reševalci.

Vzrok nesreče še neznan

Na pomoč so priskočili tudi reševalni potapljači in helikopter. Na kraj dogodka je prišlo več reševalnih vozil. Videoposnetek, ki so ga na spletu delili gasilci prikazuje, kako v nemirni vodi plavajo stoli in drugi odpadki.

Iskalne in reševalne akcije so kljub težkim vremenskim razmeram potekale vso noč. V nedeljo zvečer je na prizorišče prispel tudi helikopter obalne straže La Spezie, opremljen z infrardečimi detektorji. Po poročanju tujih medijev, naj bi jadrnica potonila na globino 16 metrov. Karabinjerji so sedaj zbrali že prva pričevanja preživelih, da bi ugotovili vzrok nesreče. Župan občine Varese je medtem dejal, da ni bilo prisotnih nobenih opozoril o slabem vremenu, preden se je jadrnica podala na pot.

Jezero Maggiore, ki leži v severnoitalijanskih regijah Piemont in Lombardija ter v Švici, je drugo največje italijansko jezero in priljubljena počitniška destinacija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • ico8 19:02 29.maj 2023.

    Ste si polovico sami izmislili ali kaj!?Bila je vesela rojstnodnevna zabava na jezeru Maggiore. Nevihta je zajela izletniško ladjo in jo prevrnila– štirje ljudje umrli.Ob 19. uri se je prevrnila turistična ladja.Umrla sta dva moška in dve ženski, poročajo italijanski ...prikaži več mediji. Šlo naj bi za tri turiste – Izraelca (54), Italijana (50), Italijana (53) – in 50-letno rusko ženo lastnika čolna.Šlo naj bi za nekakšno hišno ladjo z ravno kobilico, neprimerno za vožnjo v nemirnem vremenu! Jadrnica, haha!?