Svet
14 ogledov

Na libijskem veleposlaništvu skladišče orožja

naboji, orožje Reuters
Novi libijski diplomati so na veleposlaništvu v Atenah našli pravi arzenal. Orožje so predali grški policiji.

Orožje so skladiščili v času vlade nekdanjega libijskega voditelja Moamerja Gadafija. V Grčijo ga gotovo niso uvozili zakonito, ni pa znano, kdaj. Pristojne službe okoliščine že preiskujejo.

Libijski diplomati so grški policiji prostovoljno izročili desetine kosov orožja in razstreliva, odkritih v prostorih veleposlaništva v Atenah, je sporočila grška policija. Arzenal je med drugim obsegal 30 pištol, dve brzostrelki, 15 kilogramov plastičnega razstreliva, detonatorje in dve ročni granati ter več kot 1.200 nabojev za različne vrste strelnega orožja.

"Orožje smo našli na posestvu veleposlaništva. Ko so diplomati, ki so zamenjali prejšnje, orožje našli, so to sporočili novi vladi, ki jim je naročila, naj orožje predajo grški policiji," je povedal predstavnik policije. Zdaj protiteroristična enota preiskuje, ali so orožje uporabili za nezakonite dejavnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.