Svet
29 ogledov

Na plaži naletela na zastrašujočo pošast

morska pošast, morje, plaža, škotska Margaret Flippence, FB
Zakonca Flippence iz Aberdeena na Škotskem sta na sprehodu ob obali naletela na ostanke morskega bitja, za katerega sta najprej pomislila, da gre za pošast. Strokovnjaki še vedno ugotavljajo, ali ne gre morda za ostanke ubijalskega kita orke.

Petinpetdesetletna Margaret in njen 59-letni mož Nick Flippence sta se s psi sprehajala po plaži, ko sta v mivki naletela na ostanke morskega bitja. "Bila sva osupla. Pomislil sem, moj bog, kaj je to? Kaj takega še nisva videla, saj izgleda skoraj prazgodovinsko!" je dejal Nick. "Karkoli že je, je zastrašujoče!" je še povedal oče treh otrok.

Poklicala sta obalno stražo, fotografijo pa je Margaret objavila na svojem profilu na priljubljenem socialnem omrežju Facebook. Strokovnjaki medtem še vedno ugotavljajo, kaj točno bi lahko bili skrivnostni devetmetrski ostanki.

"Glede na velikost živali bi lahko šlo za kita ubijalca ali pa za dolgoplavuto mrko pliskavko, kita pilota," meni Rob Deville, strokovnjak za morske živali iz londonskega živalskega vrta. "To je poginilo  že davno in plima je ostanke naplavila na kopno," pa je dejal poznavalec kitov Mark Simmonds.

Komentarjev 3
  • smito23 08:21 21.julij 2011.

    Nessie je ostala brez konice repa... : )

  • mb 06:36 21.julij 2011.

    hudi stokovnjaki, ki ne znajo določiti bitja po ostankihkako potem le paleontologom uspe glede na eno kost določiti prazgodovinsko bitje !?

  • zic 23:07 20.julij 2011.

    men pa deluje kot del neke kamele...