Svet
106724 ogledov

Na plaži pri sosedih ljudje ostali brez brisač in drugih stvari

Plaža Profimedia
Odločena, da uvede nov red na plaži, je županja Podgore ukrepala in s plaže ukazala odpeljati vse rekvizite, s katerimi so si turisti želeli zagotoviti čim boljše mesto.

Nova županja Podgore Petra Radić se je odločila na tamkajšnjih plažah urediti zadeve drugače, kot so tekle doslej. Tudi pri njih se je namreč dogajalo, da so si ljudje želeli zagotoviti najboljše mesto na plaži tako, da so si prostor rezervirali z brisačami, ležalniki in podobnimi rekviziti. Radićeva se s takšnim početjem ne strinja, zato se je odločila ukrepati. 

Plaže so javno dobro, zato želi Radićeva narediti konec tovrstnim praksam. "Nekateri domačini so svojim gostom dovolili, da 'rezervirajo' mesto na plaži s pomočjo različnih pripomočkov, ki so jih tam pustili čez noč. Vse pripomočke smo umaknili z javnega kraja, ker želim prosto plažo za vse. Enako želim jutri, pojutrišnjem, naslednje leto," je jasna županja. 

Vsem, ki oddajajo apartmaje, je položila na srce, naj opozorijo svoje goste, da sta v njihovi občini spoštovanje zakonov in enakopravnost prioriteti in da je plaža javno dobro, do katerega so vsi upravičeni v enaki meri. 

Komentarjev 12
  • Isela_Hodges 11:22 07.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • jakec1575 09:34 07.julij 2021.

    jaz sem letos dozivel nasilne čehe. te kar zrinejo iz "njihovega" placa z mnozicno zasedbo. Seveda se tokrat ni izslo za njih, a vendar. prav neprijetno.

  • jozicamurn 09:05 07.julij 2021.

    Čisto pravilno, ko vidiš Nemca ob 5:30 zjutraj, kako gre mimo tvojega balkona in s seboj nosi brisačo ter stol za na plažo, potem veš koliko je ura. Moraš biti dodatno mahnjen v glavo za kaj takega. Ta vojna za ...prikaži več prostor in rezervacijo se mora nehati. Ko si na plaži se okopaj in zgini drugam. A se boš cel dan pekel-la na soncu ali kaj? Saj morje ni samo plaža, so še druge zadeve.