Svet
15 ogledov

Na rojstni dan mimoidočim delil denar

Moški je mimoidočim delil petdolarske bankovce. Prt Scr YouTube
Na svoj 57. rojstni dan je Bob Blackley denar, ki ga je dobil v dar, delil popolnim tujcem.

Upokojeni učitelj Bob Blackley iz ameriške zvezne države Južna Karolina je na enem najprometnejših križišč v mestu Winston-Salem nosil znak z napisom: "Jaz imam službo, jaz imam dom. Bi vam 5 $ prišlo prav?"

"Zakaj?" ga je vprašala hvaležna gospa. "Ker imam rojstni dan," ji je odgovoril. "In zato delite stvari?" ga je še vprašala. "Tako je. Zdaj pa hitro vzemite, ker me bo še kdo povozil," ji je odgovoril.

Blackley, kot poroča WXII-TV, je hotel, da bo njegov praznik nekaj posebnega, tako da bo pomagal drugim. V nekaj urah je podaril 285 dolarjev (224 evrov), ki jih je dobil za rojstni dan. Potem je prišla njegova žena Carol z ovojnico denarja, saj mu ga je obljubila, če ga bo potreboval. In tako je Blackley naprej obdarjal mimovozeče. "Po mojem je to blagoslov," se je nasmehnil eden od njih. "Šlo bo v rezervoar."

"Upam, da bodo ljudje pomagali naprej, saj za to tudi gre," je rekla Carol, Bob pa je obljubil, da bo enako storil tudi ob naslednjem rojstnem dnevu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.