Svet
9059 ogledov

Na to območje ne potujte! Velika nevarnost!

Razburkano morje
Britanska vlada opozarja svoje državljane.

Velika Britanija je opozorila soje državljane, da v Turčiji obstaja velika nevarnost za teroristične napade, zaradi česar jim svetuje, da v to državo ne potujejo.

V uradnem sporočilu vlade je izpostavljeno, da bodo - v kolikor bodo vendarle odpotovali v katerega izmed priljubljenih turističnih središč v Turčiji - izpostavljeni potencialni nevarnosti terorističnih napadov, poročajo britanski mediji.

Če Britanci vendarle izberejo Turčijo, jim vlada svetuje, da se izogibajo gneči v velikih mestih, kot je Istanbul, in državljane spomni še, da bodo v državi 24. junija potekale predsedniške in parlamentarne volitve, kar bo gotovo sprožilo val protestov po državi.

Britanska vlada svetuje še, da Britanci ne potujejo v mesta, ki so 10 kilometrov od meje s Sirijo, kot tudi, da obstaja možnost, da bodo teroristi napade izvedli na jugu in vzhodu države, v Ankari in Istanbulu.

Erdogan, Turčija Ob obletnici Svet V Turčiji nove čistke

"Teroristične skupine so javno grozile z napadi na priljubljene turistične destinacije," objavlja vlada in dodaja še, da je najbolj izpostavljen letalski promet. "Bodite previdni, upoštevajte navodila lokalnih varnostnih organov in policije, spremljajte poročila," še Britancem svetuje njihova vlada.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan se je sicer pred dnevi zavzel, da bi po predčasnih volitvah čez dva tedna v državi odpravili izredne razmere, ki so v veljavi od poletja 2016. V preteklosti je Erdogan menil, da bi morali izredne razmere odpraviti šele, ko bodo v državi v celoti odpravili teroristično grožnjo.

Recep Tayyip Erdogan | Avtor: EPA EPA

Protesti v Istanbulu Svet Več deset tisoč ljudi proti Erdoganovi diktaturi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • maresem 12:52 12.junij 2018.

    katera muslička država pa ni smrtno nevarna? Prav vsaka!