Svet
21493 ogledov

Na urgenco prišla zaradi zvina, tam umrla zaradi zadušitve

Čakalnica Profimedias
Index.hr je danes objavil še eno v nizu zgodb o nenavadnih smrtnih primerih v bolnišnici Sveti Duh.

Novico je za Index sporočil vir, ki je novinarje pred tem že obvestil o še dveh sumljivih smrtih na urgenci te bolnišnice. Oba predhodna primera sta se zgodila februarja letos, v enem primeru so mrtvega v čakalnici našli družinski člani, v drugem pa reševalci.

V novem primeru, o katerem je danes poročal Index, je pacientka na urgentni oddelek prišla drugega junija zaradi zvina gležnja. Po pregledu pri dežurnem kirurgu in po rentgenskem slikanju, je pacientka v eni od sob za preglede sama čakala na zaključek zdravljenja in imobilizacijo sklepa.

Med čakanjem na osebje, si je ženska privoščila pecivo, s katerim naj bi se po pripovedih vira zadušila. Osebje jo je čez nekaj časa našlo brez znakov življenja. Vir je za Index povedal, da je bolnišnično osebje takoj začelo z oživljanjem, s čimer so se obnovili vitalni znaki, vendar brez znakov možganske aktivnosti.

Pacientko so nato po navedbah vira namestili na intenzivno nego, a je teden dni pozneje na intenzivnem oddelku umrla.

Potrdili so primer

Index je takoj po prejemu zgodbe na upravo bolnišnice Sveti Duh poslal novinarska vprašanja, kjer so spraševali, koliko časa je minilo od pregleda bolnice do trenutka, ko jo je bolnišnično osebje našlo v nezavestnem stanju. Spraševali so tudi, kako to, da je pacientka čakala sama in ali drži, da je uprava po prvih dveh primerih odredila, da pacientov na urgenci ne smejo puščati brez nadzora. V bolnišnici na ta vprašanja niso odgovorili, so pa potrdili primer.

ukradeno kolo Orbea Orca Aero Dirka po Sloveniji Šport Kolesarjem ukradli kolesa pred hotelom v Ljubljani, ti brez nastopa Prometna nesreča, Lesce, smrt voznika GORENJSKA Gorenjska Umrl v gorečem avtu

"Potrjujemo resničnost podatkov, s katerimi razpolagate, in razumemo interes javnosti za razjasnitev okoliščin primera. O neželenem dogodku je bila uprava obveščena v petek, 9. junija, uprava bolnišnice pa je v ponedeljek, junija, uvedla postopek notranjega nadzora, da bi pridobil popoln in verodostojen vpogled v zadevo. O rezultatih postopka bomo javnost obvestili. Svojcem pokojne izrekamo sožalje in v celoti podpiramo njihova prizadevanja, da dobijo odgovore in najdejo mir," so jim odgovorili.

Neuradno so z ministrstva za zdravje izvedeli, da se bodo postopki v zvezi s tem primerom začeli jutri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Kmodri 18:11 18.junij 2023.

    Resno, žal je hrana med vodilnimi vzroki za smrt, sledijo gospodinjska dela...kdo bi si mislil...

  • miro8 17:37 18.junij 2023.

    Kaj, če bi svoje bedaste komentarje rajši zadržali zase, ker se sicer javno smešite.

  • Ender3 15:53 18.junij 2023.

    Kakšna je to bolnica, da se s svojo hrano zadušiš in to ob čakanju na urgenci..