Šport > Kolesarstvo
11791 ogledov

Kolesarjem ukradli kolesa pred hotelom v Ljubljani, ti brez nastopa

ukradeno kolo Orbea Orca Aero facebook
Nič kaj lepa reklama za Slovenijo.

Ekipa Euskaltel–Euskadi ne bo nastopila na zadnji etapi dirke po Sloveniji, saj so kolesarji baskovskega moštva ponoči ostali brez koles. Ti so se nahajali v ekipnem kombiju, ki je bil ukraden izpred hotela v Ljubljani. 

Prireditelji so za pomoč zaprosili na socialnih omrežjih: "V kolikor veste karkoli o kraji, ali vidite kombi ali kolesa na cesti, v oglasih ali kjerkoli drugje, prosimo o tem takoj obvestite policijo ali nas," so zapisali na Facebooku.

Euskaltel-Euskadi je poleg kombija ostal brez 14 koles znamke Orbea Orca Aero. "Kolesa imajo značilen črn videz, obročnike Vision Metron in komponente FSA," se še glasi sporočilo. 

Španska eklipa pred etapo od Vrhnike do Novega mesta ni bila v igri za najvišja mesta, njihov najboljši kolesar je bil Unai Iribar Jauregi na 17. mestu, za vodilnim Filippom Zano je zaostajal dve minuti in sedem sekund.

Iz povsem enakega razloga so dirko po Belgiji danes morali zaključiti kolesarji moštva Baloise - Trek Lions.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • munja 14:03 18.junij 2023.

    A ta hotel nima nobenih kamer?

  • Gandi123 13:09 18.junij 2023.

    Naci podmladek jih je zamenjal za petkove kolesarje, pa so jih onesposobili na tak način, ki ga obvladajo!

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 13:07 18.junij 2023.

    Hkrati so napadli tudi v Belgiji, to nima nič opraviti z lokalnimi lopovi, gre za profesionalce, saj ti bicikli niso poceni in tudi prodati jih ne moreš kar tako za prvim vogalom......

Sorodne novice