Šport > Kolesarstvo
6536 ogledov

Tako grozno je izgledal padec Zane na spustu s Kolovrata

Filippo Zana twitter
Italijanski prvak jo je dobro odnesel.

Le dobrih 24 ur po tragični smrti nesrečnega švicarskega šampiona Gina Mäderja, ki je padel v četrtek na domači dirki, je do grdega padca na spustu prišlo tudi na slovenski pentlji. A vse skupaj se je končalo srečneje. 

Filippo Zana, ki nastopa v majici italijanskega prvaka, je bil ob drugem spustu s Kolovrata v vodstvu in se bližal etapni zmagi, ko ga je v ostrem ovinku zaneslo in ugrmel je po pobočju. Pri tem je naredil salto.

"Prehiter sem bil v tistem zavoju. Mislil sem, da ni tako oster, gledal sem že proti naslednjemu ovinku. Vedel sem, da so tu padli že na prejšnjem spustu, a sem ta zavoj pričakoval kasneje. Sem se kar ustrašil, vendar sem takoj vedel, da nisem poškodovan," je po etapi novinarjem v cilju dejal Zana.

Ta je moral po padcu še steči nekoliko po pobočju, da je prišel do svojega kolesa, nato se je z njim vrnil na rob cestišča. Medtem se je mimo pripeljal njegov moštveni kolega in kasnejši zmagovalec etape Jesús David Peña. Kolumbijec je za nacionalko povedal, da je pričakoval ukaz iz spremljevalnega vozila, da naj počaka Zano, a mu je športni direktor dejal, da naj krene po etapno zmago. Ta mu je uspela kljub težavam s prestavami.

Zana je na koncu etape vseeno osvojil drugo mesto, za moštvenim kolegom iz ekipe Jayco-AlUla je zaostal 17 sekund, v skupnem seštevku pa je celo prišel do prvega mesta. Pred zadnjo etapo ima le sekundo prednosti pred dvakratnim zmagovalcem slovenske pentlje Diegom Ulissijem. Do Novega mesta nas čaka še napet boj.

Filippo Zana | Avtor: Sportida Sportida

Komentarjev 1
Sorodne novice