Svet
30574 ogledov

Najhuje v zgodovini. Meteorologi: "To je grozno!"

Mraz v ZDA Profimedia
Česa takšnega ne pomnijo.

V nekaterih višjih predelih severovzhoda ZDA je zaradi arktične fronte ob močnem ledenem vetru občutek temperature padel tudi do minus 45 stopinj Celzija. 

V Bostonu in Manchestru v državah Massachusetts in New Hampshire so zaradi mraza zaprli šole, najbolj ekstremno vreme pa je kot vedno na vrhu gore Washington v New Hampshiru, najvišjem vrhu severovzhoda, kjer je vremenski observatorij ob vetru 160 kilometrov na uro nameril občutek mraza do minus 73 stopinj Celzija.

Opazovalec vremena na vrhu gore Washington v New Hampshiru je za tamkajšnjo televizijsko postajo povedal, da je rekordni mraz povzročil "neverjeten zgodovinski dan, dan, ki povzroča strajospoštovanje in pomalem zastrašujoče trenutke". Povedal je, da je močan veter polomil vrata v vremensko opazovalnico in opozoril ljudi, ki bi se v takem podali na goro, da bi tako ekstremni mraz na izpostavljeni koži povzročil ozebline v manj kot minuti. 

V teksaškem Austinu medtem odpravljajo škodo po zimskem neurju, ki so jo zaradi podrtih dreves in poledenelih električnih daljnovodov primerjali s tornadi. Prebivalci oblasti obtožujejo nesposobnosti pri ukrepanju, ki da je počasno in neučinkovito.

Že v naslednjih dneh se sicer obeta dvig temperature, ki naj bi prinesel olajšanje na tisoče ljudem, ki se spopadajo z rekordno nizkimi temperaturami. 

Mraz v ZDA | Avtor: Profimedia Profimedia
Zima Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Toliko časa bo vztrajal polarni zrak. Atene sneg snežni metež Balkan Svet Velike težave zaradi snega in vetra. Ta potopil ladjo.

dezurni@styria-media-si

Komentarjev 2
  • Avatar pantani
    pantani 06:41 06.februar 2023.

    Globalno segrevanje,pa to!!!