Svet
43 ogledov

Napad na Borussio je bil le začetek, 22. 4. bo tekla „pisana kri"

avtobus Borussia Dortmund eksplozija EPA
Državno odvetništvo v Karlsruheuju v Nemčiji preverja verodostojnost novega pisma, v katerem pisci prevzemajo odgovornost za napad na nogometaše Borussije iz Dortmunda in v katerem so najavili nove napade.

Nemški mediji pišejo, da naj bi bile grožnje pred novimi napadi usmerjene proti protestnikom, ki se bodo protestirali proti desni populistični stranki Alternativa za Nemčijo. Protest je najavljen za 22. april. 

"Vsako grožnjo moramo vzeti zelo resno, glede na to, da nimamo vseh podatkov o ozadju napada na avtobus z nogometaši Borussije Dortmunda," je neimenovani državni vir povedal za berlinski dnevnik Tagesspiegel, kjer so tudi prejeli najnovejše elektronsko pismo, v katerem pisci prevzemajo odgovornost za torkov napad, vsebino pa povezujejo z desnimi radikalci.

Tekla bo pisana kri

V anonimnem sporočilu, ki ga je redakcija Tagesspiegla prejela v četrtek zvečer, "častijo Adolfa Hitlerja“ in kritizirajo politiko multikulturne družbe ter še posebej naklonjenost Angele Merkel do beguncev. V elektronskem sporočilu je grožnja z novimi napadi: "Napad na Borussijo je bil "šele začetek," piše in še: "22. aprila bo tekla pisana kri," piše v sporočilu, ki ga preiskovalci povezujejo z najavljenimi veliki protesti levičarjev proti desnemu populizmu.

To je že tretje pismo, v katerem pisci prevzemajo odgovornost za napad na nogometaše. Prvi dopis z levo-ekstremističnim ozadjem so preiskovalci hitro označili za lažen, hkrati pa upravičeno sumijo tudi v tri pisma, v katerih naj bi odgovornost za napade prevzela t. i. Islamska država. Dvojice islamistov, ki so ju aretirali v sredo, ne povezujejo več z napadom.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.