Svet
14756 ogledov

Začetek maščevanja? Napadli mlajšega brata strelca iz Splita

Filip Zavadlav Facebook
Mama strelca iz Splita poziva pristojne, naj zaščitijo njena sinova, ki sta na prostosti. Medtem v javnosti vprašanja, kdo je kriv za žalostno usodo družine, kjer so se zlorabe dogajale že leta.

Trojni morilec iz Splita, 25-letni Filip Zavadlav, je še vedno v izolaciji bolnišnice zagrebškega zapora, kjer čaka na ugotovitve izvedenca medicinske stroke, ki presoja, ali je bil v času svojega dejanja priseben.

Medtem je bil njegov mlajši brat, 23-letni Stanislav, zaradi katerega so domnevno ugasnila tri življenja, napaden na avtobusu v Splitu. Kot je za Jutarnji list povedala mama, so mu neznanci poškodovali čeljust in zobe. Povedala je, da policija v njihovem primeru ne opravlja svojega dela in da njenih sinov ne ščiti. Dodala je še prepričanje, da bodo tri ugasla življenja maščevana in da se tudi sama boji v svoje lastno mesto.

23-letni Stanislav je za hrvaški Index povedal, da sam po napadu sicer ni odšel na policijo, saj bi ga zadržali, ker je odvisnik od drog.

FIlip Zavadlav Zadnja sporočila Zavadlava Svet Strelec: "Ljubim te. Le ti me lahko rešiš."

Zatajitev pristojnih?

V hrvaški javnosti se medtem vse glasneje postavljajo vprašanja, kdo je kriv za žalostno usodo tako družine Zavadlav, ki je bila žrtev strelca.

Kot danes piše Index, so se zlorabe v družini dogajale leta; Filip in njegov mlajši brat sta pred 12-timi leti pritekla v prostore lokalne policije, v strahu pred mamo, ki ju je pretepala.

Mama, dolgoletna odvisnica od drog, je bila obsojena za zlorabe in zanemarjanje treh sinov. Sama sicer za usodo družine krivi svojega moža, ki da ji je branil hoditi v službo, sam pa denarja za hrano ni priskrbel.

Družina je bila v obravnavi pristojnega centra za socialno delo od leta 1997. Iz centra so za hrvaške medije poudarili, da so v primeri družine "postopali skladno z zakoni".

Filip Zavadlav Nova podrobnost Svet Tako je mama morilca iz Splita zlorabljala svoje otroke

Index piše še, da so bili trije bratje Zavadlav izredno bistri otroci, udeleževali so se različnih tekmovanj, eden je slovel kot genij. Danes sta dva brata težka odvisnika od drog, tretji pa čaka na sojenje kot trojni morilec.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Janez_53 11:26 18.januar 2020.

    Ljubi bog! "Avtor" članka B.B., a ne znate niti iz hrvaščine pravilno prevesti enega ubogega članka? Po slovensko je namreč ČELJUST, ne pa VILICA!