Svet
6310 ogledov

Strelec: "Ljubim te. Le ti me lahko rešiš."

FIlip Zavadlav Facebook
Preden je krenil na strelski pohod, napisal ganljive besede.

"Ljubim te, M., samo ti me lahko rešiš," piše v sporočilih, ki jih je napisal Filip Zavadlav, preden je v Splitu krenil na strelski pohod, ki še vedno odmeva po vseh Hrvaški. Pisma so, poroča portal 24sata, napisana z očitno nemirnim rokopisom, ostala so na mizi in na nočni omarici stanovanja, v katerem je kot najemnik živel.

"Vse to je zaradi nenaspanosti, ampak dobro, to se bo rešilo," piše v enem izmed sporočil. "Ja, M., strinjam se. Močan v glavi si lahko le, če spiš."

Sporočila je po pisanju omenjenega portala pregledal grafolog, ki meni, da gre za nezrelo osebnost. "Zelo otročji je, potrebuje psihiatra." Sporočila so napisana s tiskanimi črkami, z raztresenim in malomarnim rokopisom.

Sporočila Filip Zavadlav | Avtor: 24sata 24sata

Stanodajalka Marcela Sunara je za 24sata povedala, da jih je pustil povsod po stanovanju. Nekatera so berljiva, druga zelo težko. Kdo je oseba, ki se skriva pod črko M., stanodajalka ne ve.

Nekaj dni pred krvavim pohodom naj bi sicer Zavadlava pustilo njegovo dekle, zaradi česar naj bi bil pretresen. Kot menijo na Hrvaškem, je bil najverjetneje razhod z dekletom le kaplja v morju težkega psihofizičnega stanja, v katerega je zapadel mladi Hrvat.

16 dni naj ne bi spal, je povedal svoji stanodajalki. V le mesecu dni je izgubil deseet kilogramov. Stiskali so ga dolgovi njegovega brata, povezanega z drogo. Filip je pred odločitvijo kaj storiti, pisal izpovedna pisma, na strokovno pomoč se žal ni obrnil.

Filip Zavadlav Trojni umor v Splitu Svet Mati za zločin izvedela slučajno prek interneta, od takrat jemlje pomirjevala

Mama: "Kriv je oče"

Na Hrvaškem je zgodba 25-letnika, ki je v Splitu ustrelil tri ljudi, top tema že nekaj dni. Zavadlav je še vedno v priporu, na psiiatričnem oddelku zagrebške bolnišnice, kjer naj bi sodni izvedenci medicinske stroke ugotovili, ali je bil v času dejanja priseben.

Preiskovalci medtem raziskujejo, od kje mu kalašnikovka, saj gre za orožje vojaškega porekla.

Medtem se je znova oglasila tudi strelčeva mati Etel Zavadlav, ki trdi, da je vsega kriv njen mož Ante. "Vedel je za Filipovo stanje. Ja, res je, tako kot piše, da sva s Filipom kradla po cerkvah. Zakaj? Ker sva bila lačana. Mož mi ni dovolil, da bi delala. Prvo službo sem dobila šele pri 40-tih letih, ko sem se oddaljila od družine. Hrane mož ni kupoval, rekel je, da prava žena iz ničesar pripravi obrok. Zato so najini otroci odšli k vragu. Pretepal me je, ko sem bila noseča. O vsem tem obstajajo dokazi na policiji," je mama strelca povedala za Jutarnji list.

Streljanje v Splitu Strelski pohod Svet Neverjetna podpora Hrvatov morilcu, ki je na splitskih ulicah ubil tri ljudi

Zavadlavova mama je povedala, da je bila dolga leta sama in njeni trije sinovi velika žrtev njenega moža.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.