Svet
3271 ogledov

Napil se je, ukradel avto in odšel do žene

Policija in nova vozila Andrej Leban
Naslednji dan je moški avtomobil vrnil in sam odšel na policijo.

32-letni moški iz Koprivnice je nedavno ukradel Renault Clio, v katerem je lastnik pustil ključe; z njim se je odpeljal do Zagreba in nazaj, nato pa avtomobil parkiral poleg pokopališča in se javil policistom.

Kot poročajo lokalni mediji, so policisti spisali kazensko prijavo, tožilci pa že vložili obtožni predlog na sodišču, ki moškega bremeni nepooblaščene uporabe avtomobila tretje osebe. Tožilstvo zahteva pol leta zapora.

Med zaslišanjem je moški svoje dejanje priznal; povedal je, da se je sprl z izvenzakonsko partnerko, ki živi v Zagrebu in se napil. "Zelo sem si želel, da bi jo le videl. Na dvorišču sem videl parkiran avtomobil in v njem ključe. Odpeljal sem se. Žal mi je, da sem storil, kar sem, a do tega gotovo ne bi prišlo, če ne bi bilo prepira in alkohola," je povedal 32-letnik.  

Ne glede na priznanje mu še vedno grozi pol leta zapora, sploh ker gre za osebo, ki je že bila nekajkrat kaznovana pred sodiščem. V zaporu je preživel leto dni in devet mesecev zaradi objestne vožnje in povzročitve telesnih poškodb, dvakrat je bil obsojen zaradi kraje in še dvakrat zaradi poskusa kraje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • NeAnonimni 10:08 14.november 2017.

    3,5let za cliota. Potem Bavčarja in njegove kar na el. stol