Avto
132 ogledov

Narod trpel, sinovi v črnih limuzinah

Avtomobili Janukoviča
1/6
Youtube
Medtem ko je ukrajinsko ljudstvo stradalo, so se Janukovičevi sinovi vozili v bajno dragih črnih avtomobilih, njihov oče pa je imel zbirko 70 vozil.

Ukrajino, kjer je povprečni BDP na prebivalca manj kot 3.000 evrov, je po padcu sicer na volitvah izvoljenega predsednika Viktorja Janukoviča dodatno razburkalo odkritje, v kakšnem udobju sta prebivala on in njegova družina. 

V enem od skladiščnih poslopij v bližini Kieva so, potem ko ga je policija prenehala varovati,  protestniki naleteli na 12 prekritih avtomobilov. Ko so odstranili pokrivala, jih je čakalo veliko presenečenje, saj je bilo pod njimi za več kot milijon evrov vrednih štirikolesnikov, med njimi bentley, več mercedesov ter celo luksuzni in z oklepom odeti knight XV.

Kot je poročal BBC, protestniki še ne vedo zagotovo, komu avtomobili pripadajo, domnevajo pa, da enemu od sinov.

Presenečenje je sledilo tudi na posestvu ob reki Dneper. Že velikost posestva je impresivna, saj meri kar 140 hektarjev oziroma za pol monaške kneževine. Poleg luksuzne rezidence, zasebnega živalskega vrta, pravcate ladje na umetnem jezeru so protestniki tam naleteli na zbirko okoli 70 avtomobilov in motorjev. V nasprotju s svojimi potomci je Janukovič stavil na zgodovinsko vrednost, saj gre v največji meri za starodobna vozila iz sovjetskih časov, med njimi sta tudi rolls-royce in chevrolet impala.

Komentarjev 4
  • proletarec 18:08 25.februar 2014.

    le kaj se bo našlo v SLO po državnem udaru

  • spenjac 16:51 25.februar 2014.

    dobra. Če bodo Ukrajinci hitri, bodo lahko istočasno izvedli dražbo kot v Slo...

  • Žurnalček 15:24 25.februar 2014.

    Teb pa sploh ni treba NIC-a spreminjat !