Svet
16 ogledov

Našli kosti Mone Lize?

Še stoletja po nastanku Mona Lisa buri domišljijo številnih. Žurnal24 main
Pod enim od samostanov v Firencah so našli kosti, ki naj bi pripadale Lisi del Giocondo. Številni zgodovinarji menijo, da je bila prav ona model za najbolj intrigantno sliko na svetu, Da Vincijev portret Mona Liza.

Lisa Gheradini je bila soproga bogatega prodajalca svile Francesca del Gioconda, slika Mona Liza Leonarda da Vincija pa je bila v Italiji znana prav pod imenom La Gioconda. Po smrti soproga je odšla med nune in v samostanu Sv. Ursule umrla leta 1542 v 63. letu starosti, poroča Daily Mail.

Arheologi so z izkopavanjem začeli že lani. Najprej so našli lobanjo in nekaj mesecev kasneje še okostje. Naredili bodo forenzično analizo lobanje in upajo, da bodo tako rešili skrivnost popularne Mona Lise.  

"Ne vemo še, ali kosti pripadajo enemu človeku ali več ljudem. Vseeno pa to potrjuje našo teorijo, da je pod samostanom pokopanih veliko ljudi, med njimi je zagotovo tudi Lisa," je dejal arheolog Silvano Vinceti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.