Svet
14403 ogledov

Našli dele letala in posmrtne ostanke potnikov

Letalska nesreča v Indoneziji
1/5
Epa
Iskalna akcija poteka ob delu obale, kjer je globina morja približno 20 metrov.

Indonezijci so danes zaznali signal, za katerega so menili, da prihaja iz strmoglavljenega letala, poroča Reuters. Ta je kmalu po vzletu iz Džakarte strmoglavil v morje z 62 potniki na krovu, med njimi je bilo tudi sedem otrok in trije dojenčki. Namenjen je bil v Pontianak.

Boeing 737-500 je sicer že štiri minute po vzletu izginil z radarskih zaslonov. Gre za prvo večjo letalsko nesrečo v Indoneziji po strmoglavljenju letala Boeing 737 Max Lion leta 2018, v katerem je umrlo vseh 189 potnikov in posadka. Tudi to letalo se je kmalu po vzletu z mednarodnega letališča Soekarno-Hatta potopilo v Javansko morje.

"Signale smo zaznali na dveh točkah. To bi lahko bila črna škatla," je ob iskanju novinarjem na vojaški ladji dejal Bagus Puruhito, šef indonezijske agencije za iskanje in reševanje. Iskalna akcija poteka ob delu obale, kjer je globina morja približno 20 metrov.

Uradnik v indonezijski mornarici Wahyudin Arif pa je za iNEWS povedal, da so našli dele letala, dolge približno en meter, del pnevmatike in posmrtne ostanke potnikov. Po poročanju lokalnih medijev dele teles še identificirajo.

Predsednik Joko Widodo je v palači v Bogorju izrazil "globoko sožalje svojcem" zaradi katastrofe in pozval javnost, naj moli, da bi našli pogrešane.

Madžarsko letalo indonezija Svet Očividec: "Letalo sem videl strmoglaviti". Na krovu 62 ljudi, tudi otroci.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.