Svet
86 ogledov

Nastaja razred pod ekonomskim

Letalo Shutterstock
Ekonomski razred je najnižji razred, ko potujemo z letali. Američani uvajajo še razred nižje - t. i. osnovni ekonomski razred, ki bo za potnike prinesel marsikatero neprijetno novost.

Letalske družbe so v preteklosti veliko vlagale v višje razrede potovanja z letali, predvsem prvi razred, ki je najbolj dobičkonosen, prav tako tudi poslovni razred, medtem, ko so ekonomski razred dolgo zapostavljali. 

Ugotovili so, da lahko več iztržijo tudi pri kartah za ekonomski razred. Najprej so izumili premium ekonomski razred, s katerim so potnikom dodatno zaračunali nekaj, kar je bilo prej samoumevno, to je dodaten prostor za kolena in sedeže v vrsti, kjer je zasilni izhod. Zdaj bi radi uveljavili osnovni ekonomski razred, znan kot najnižji razred, ki pa bi potnikom prinesel manj kot ponuja zdaj najcenejša letalska karta.

Sedeli boste na sredini

Delta je bila prva velika letalska družba, ki je lani uvedla ta razred, zdaj pa ji bosta sledila še United in American. In kaj je osnovni ekonomski razred? Na kratko, to je odvzem nekaterih ugodnosti. Na primer, potniki ne morejo več izbirati med sedeži v ekonomskem razredu, kar pomeni, da vam bo usojen sredinski sedež in ne ob oknu ali prehodu, člani družine ali skupine potnikov ne bodo več sedele drugi ob drugem, tudi odpoved rezervacije 24 ur pred letom ne bo več možna.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:20 13.marec 2016.

    Torej bo dozdajšnji ekonomski razred dražji, in ta podspodoben razred iste cene kot je bil prej normalen ekonomski razred. Torej ne bo nič s tem da boš manj plačal, plačal boš isto, samo dobil boš manj. Požrešni kapitalisti.