Svet
7608 ogledov

Naval komarjev na Hrvaškem: Tako poteka dezinsekcija

Dezinfekcija proti komarjem v Osjeku Davor Javorovic/PIXSELL
Nevzdržno stanje zaradi komarjev je z vsakim dnevom le še slabše.

V prispevku Na Hrvaškem invazija, ki je ne pomnijo smo poročali o invaziji komarjev v hrvaški Slavoniji. Stanje je po poročanju hrvaških portalov iz dneva v dan le še slabše. 

Mestne oblasti v Osijeku so zaradi nevzdržnega stanja za finančno pomoč zaprosile hrvaško vlado in premierja Andreja Plenkovića, da bi lahko izvedle dezinsekcijo odraslih komarjev.

Tigrasti komar Zdravje "Špricam sebe, otroke, okolico hiše, a nič ne pomaga"

"Čeprav so bili na celotnem območju v pristojnosti občine Osjek v začetku letošnjega leta opravljeni preventivni ukrepi za zatiranje ličink, se trenutno izvaja intenzivna dezinsekcija na odrasli populaciji, ki prihaja iz območja zunaj meja mesta Osijek," so sporočili z županovega urada. "Po opravljeni analizi trenutne situacije na terenu, do sedaj sprejetih in predvidenih ukrepov, sitacija zahteva hiter odziv v smislu širitve območja dezinsekcije."

Komarji Pritiskajo na vlado Svet Alarmantno. Na Hrvaškem invazija, ki je ne pomnijo.

Tigrasti komarji Raziskovalka Zdravje Tako se boste najbolj učinkovito odkrižali tigrastih komarjev Komar Zdravje Razlogi, zakaj vas imajo komarji raje od drugih

V pismu, ki so ga pisali predsedniku vlade, ugotavljajo, da je kvaliteta bivanja občanov ogrožena od aprila do oktobra, opozarjajo pa tudi, da predstavljajo komarji javnozdravstveni problem, saj prenašajo številne bolezni, med katerimi so nekatere tudi smrtonosne. 

Kako je potekala včerajšnja dezinsekcija na ulicah mesta Osjek, lahko vidite na zgornji fotografiji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 17:11 20.junij 2019.

    A majo preveč mačk, k jim ptiče požrejo, da komarji nimajo sovražnika? Sicer pa ponoči in ob mraku komarje lovijo netopirji.

  • NeAnonimni 15:32 20.junij 2019.

    Grem stavit, da bodo Hrvatje dobili pomoč od brata USA v obliki pesticidov.

  • Janez_53 13:51 20.junij 2019.

    To bi pa že lahko vedeli, če objavljate članek: ne izvaja se DEZINFEKCIJA, ampak DEZINSEKCIJA! Je kar velika razlika med pojmoma!