Svet
9968 ogledov

"Neizogibno je, da bomo imeli 100.000 novih okužb na dan"

Bolnica, bolnišnica, pacient, zdravljenje Profimedia
Velika Britanija se odpira, strokovnjaki zmajujejo z glavo.

V Angliji danes odpravljajo ukrepe, ki so bili sprejeti za zajezitev epidemije novega koronavirusa. A ob naraščanju števila okuženih številni opozarjajo, da je ukrep preuranjen, premier Boris Johnson pa iz samoizolacije ljudi poziva, naj ostanejo previdni. 

Brexit zastavica velika britanija | Avtor: Profimedias Profimedias
Vlada se je za odpravo omejitev sicer odločila, ker sta precepljeni več kot dve tretjini odraslih prebivalcev. Naval na bolnišnice je manjši in se bo po oceni vlade zdravstveni sistem zato lahko spopadel z okužbami. A številni so do odprave zapovedane medsebojne razdalje kritični, saj na Otoku znova beležijo naraščanje števila okuženih, kar je predvsem posledica različice delta, ki se širi precej hitreje kot prejšnje različice. Od prvega julija so zabeležili več kot pol milijona okužb, samo v soboto pa 54.000. Covid-19 je v Združenem kraljestvu sicer doslej terjal več kot 128.600 smrtnih žrtev.

Med tistimi najglasnejšimi, ki se ne strinjajo s početjem vlade, je tudi član znanstvene svetovalne skupine britanske vlade za nujne primere (SAGE) Neil Ferguson, ki je za BBC dejal, da je zaradi preuranjenih odločitev vlade "100.000 primerov novih okužb s covid-19 in tisoč hospitalizacij neizbežno". 

cepljenje Slovenija Zdravje Toliko cepljenih bo zbolelo za delto

Odprti tudi nočni klubi in diskoteke

Med drugim od danes v Angliji ohranjanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitnih mask nista več obvezna. Odpravili so tudi številne omejitve glede praznovanj in množičnih dogodkov. Nočni klubi in diskoteke pa lahko znova sprejemajo goste.

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Slovenija Nove okužbe: glede na okoliščine še kar dobro kaže ...
Komentarjev 3
  • Ana_Jenkins 13:51 19.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Ender3 12:48 19.julij 2021.

    Nespametno početje računajo, da je prekuženost takšna, da si to lahko privoščijo. Morda celo ekspiriment, kolikšna mora biti čredna imunost v populaciji, da se počutiš varnega. Če bodo uspeli kontrolirati, omejiti hospitalizacije in smrtnost potem bo, morda sprejemljivo.