Slovenija
9575 ogledov

Nove okužbe: glede na okoliščine še kar dobro kaže ...

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Včeraj so s 590 testi potrdili devet novih okužb z novim koronavirusom. To je dva manj kot prejšnjo nedeljo ali 18 odstotkov manj.

Kot kaže se po eksplozivni rasti, ki je bila posledica prihoda okuženih maturantov iz Španije in nato okužb njihovih stikov, razmere vsaj začasno nekoliko umirjajo. Nedelja je bila namreč že peti zaporedni dan, ko je število okužb v primerjavi s tednom prej padlo. Kot lahko vidite na grafu, so padci sicer bistveno manj izraziti kot je bil skok okužb, a se razmere, čeprav počasi, izboljšujejo.

Nedelja je sicer dan, ko je navadno opravljenih najmanj testov in je zato odkritih tudi najmanj novih okužb, zato tudi najmanj prispeva k skupnim rezultatom.

Tako je bilo v prejšnjem tednu med tednom potrjenih od 56 do 84 okužb, v soboto 21, včeraj pa devet. Boljšo sliko o tem, ali smo maturantske okužbe uspešno zamejili, bodo dali današnji in jutrišnji podatki. 

Je pa danes kljub majhnemu številu novih okužb v bolnišnici en pacient s covidom več kot včeraj, na intenzivni negi jih je še vedno deset.

V zadnjih sedmih dneh smo imeli povprečno 54 primerov na dan, 14-dnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev je po podatkih covid-19 sledilnika 36,2. Slovenija na zemljevidu ECDC ostaja zelena, dokler incidenca ne preseže 75, pogoj je, da delež pozitivnih testov ni višji od odstotka (štejejo se tudi hitri testi). Včeraj je bil tako delež pozitivnih PCR testov 1,5-odstoten, a je bilo opravljenih tudi 6946 hitrih testov, tako da je skupni delež pozitivnih testov 0,1-odstoten.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 7
  • Ana_Jenkins 13:53 19.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Solton 11:40 19.julij 2021.

    imam občutek, da se namerno čimmanj testira ali pa celo sploh lažno prikazuje nizke cifra, da bi ljudje čimprej turistične bone izkoristili.

  • Ender3 10:57 19.julij 2021.

    Če številke niso prirejene, realne in se bo takšno stanje nadaljevalo, potem je prekuženost večja, kot se pričakuje. Asimptomatski brebolevniki imajo pri tem pomembno vlogo.