Svet
2490 ogledov

Vse, ki se nočejo cepiti, bi lahko odpustili

Delavec Profimedia
Latvijska vlada je v sredo sprejela odločitev, da bo cepljenje proti covidu-19 obvezno za zaposlene v zdravstvu, izobraževanju in socialnih službah. V ostalih panogah bodo delodajalci imeli pravico, da odpustijo tiste zaposlene, ki se ne bodo cepili.

Odločitev vlade, ki naj bi začela veljati 1. oktobra, mora potrditi še latvijski parlament.

"Govorili smo o pobudah za promocijo cepljenja, začeli smo s kampanjo osveščanja za ciljne skupine. Ta zakon je bil pripravljen tudi zaradi tega, da ljudje spremenijo svoje ravnanje," je o predlogu zakona po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal latvijski premier Arturs Krišjanis Karinš.

V Latviji z okoli 1,9 milijona prebivalci so doslej potrdili več kot 138.000 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je več kot 2500 covidnih bolnikov. Cepljenje proti covidu-19 v državi zaenkrat poteka počasi. Doslej je vsaj en odmerek cepiva prejela tretjina prebivalcev.

V zadnjih tednih se v Latviji zmanjšuje število novih okužb, a hkrati opažajo vse večje širjenje posebej nalezljive različice novega koronavirusa delta. Po besedah ministra za zdravje Danielsa Pavlutsa delta predstavlja skoraj 54 odstotkov vseh novih okužb.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 4
 • jakec1575 11:40 15.julij 2021.

  praszne grožnje, brez delavcev delodajalec ne more doseči naročil in mu skupni prihodek pade bolj , kot je vredna pomoc. samo strasijo vas. Noben pameten delodajalec ne bo odpuscal kvalificiran kader, v katerega je vlagal na tisoce €

 • Avatar pantani
  pantani 11:02 15.julij 2021.

  Pri meni vem da zapoje baseball palica, če se mi kaj takega zgodi!!!

 • Robert_Lea 10:05 15.julij 2021.

  V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦