Svet
4610 ogledov

Nekatera nemška mesta spet v karantenske ukrepe

Koronavirus covid-19 Profimedia
Nova žarišča izbruha novega koronavirusa v Nemčiji.

Nekatere lokalne oblasti v Nemčiji so danes sporočile, da bodo ponovno uvedle karantenske ukrepe, ker so se spet pojavila žarišča izbruha koronavirusa. Med drugim nameravajo kljub dovoljenju zvezne vlade zamakniti predvideno odprtje restavracij in podobnih lokalov, prebivalstvo pa bodo pozvali, naj omeji svoje stike.

V zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija so med drugim v eni od klavnic pri kraju Coesfeld potrdili okužbo z novim koronavirusom pri 150 od 1200 zaposlenih. Zaradi izbruha bodo za najmanj en teden preložili odprtje restavracij, turističnih točk, fitnesov in večjih trgovin, prebivalce pa bodo pozvali, naj omejijo druženje. Po načrtih bo potekalo le postopno odprtje šol in vrtcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Odločitve v rokah deželnih oblasti

To je prvi udarec od srede, ko je nemška kanclerka Angela Merkel sporočila, da se širjenje okužbe upočasnjuje ter da nizka stopnja smrtnosti nakazujeta možnost vračanja v normalno življenje. Odločitev glede odprave ukrepov pa je v rokah deželnih oblasti, ki so se strinjale, da bodo spet vpeljale ukrepe, če se število novih okužb poveča za 50 na 100.000 ljudi v enem tednu.

To mejo pa so prekoračili v Coesfeldu. Deželni minister za zdravje Karl-Josef Laumann je napovedal, da bodo preventivno testirali vse uslužbence klavnice.

Zaprta meja z Italijo na mejnem prehodu Vipolže Koronavirus Svet Evropa zaprta še najmanj do 15. junija

Podobno so mejo prekoračili v kraju Steinburg v deželi Schleswig-Holstein, kjer je žarišče tudi v klavnici. Zaenkrat še ni jasno, ali bodo zaostrili ukrepe. V Turingiji pa so napovedali krizno srečanje prihodnji teden, potem ko so to mejo prekoračili v kraju Greiz z žariščem med stanovalci in uslužbenci več domov za ostarele in bolnišnice.

V Nemčiji so doslej potrdili okoli 167.300 okužb s koronavirusom, covidu-19 pa je podleglo 7266 ljudi.

Hrvaška plaža Pred sezono Svet Na tem hrvaškem otoku novo žarišče

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Jackilika
    Jackilika 01:00 09.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om