Svet
1094 ogledov

"Nesmrtni" Berlusconi zapustil bolnišnico

Silvio Berlusconi EPA
Nekdanji italijanski premier danes po enajstih dneh zdravljenja zaradi novega koronavirusa zapustil bolnišnico, kar je opisal kot "morda najtežjo izkušnjo v življenju".

"Zdi se, da sem se ponovno rešil"

Nekdanji italijanski premier, 83-letni Silvio Berlusconi, je po vrnitvi z dopusta v svoji luksuzni vili na Sardiniji zbolel. Ko so ga testirali na covid-19, so ugotovili, da je pozitiven. Zaradi zapletov so ga v milansko bolnišnico San Raffaele sprejeli 3. septembra, imel je hude težave s pljuči.

silvio berlusconi Slovenija Silvio Berlusconi pozitiven na covid-19

"Prvi trije dnevi so bili izredno težki," je po poročanju The Local IT ob odhodu iz bolnišnice dejal novinarjem. Zaradi covida-19 sta zbolela tudi njegova 36-letna hči Barbara, 31-letni sin Luigi ter njegova življenjska sopotnica Marta Fascina. "Bilo je težko. Hvala bogu sem po zaslugi zdravnikov prebolel, kar je bila morda najtežja preizkušnja v mojem življenju. Zdi se mi, da sem se ponovno rešil!" je še dejal, ko je brez pomoči hodil stran od kamer.

Nadaljeval bo politično kariero

Berlusconi je sicer v preteklih letih imel hude zdravstvene težave, leta 2016 so mu morali operirati srce, je pa znan kot "nesmrtni" politik, saj je italijansko desnico vodil več kot dve desetletji. Vztraja, da bo kljub slabemu zdravstvenemu stanju še vedno nadaljeval svoje politično delovanje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.