Svet
35717 ogledov

Neverjetna teorija glede tega, da še vedno niso našli trupla male Danke

Danka Ilić Banjsko Polje deponija Facebook
Trupla dveletne deklice Danke Ilić še vedno niso našli.

O umoru dveletne Danke Ilić sta v oddaji Utrip Srbije spregovorila Blažo Marković, predsednik gibanja Novi ljudje - nova moč Srbije, in Mladen Radulović, novinar.

"Kar je novo v tem tragičnem primeru, je, da so aretirali še nekaj ljudi. Eden od osumljencev se je branil z molkom, drugi pa je kričal. Zdaj imamo predpreiskovalni postopek in ne vemo, ali so izjave veljavne," je dejal Marković.

Komentiral je situacijo, v kateri osumljenca priznata zločin, a se ne spomnita, kje je truplo dekleta. "Obstaja alkoholna pozabljivost. Iz strahu pred tem, kar so storili, se tudi to zgodi. Seveda vse to govorim kot domnevo, torej hipotetično, saj še vedno nimamo zanesljivih informacij. Da so truplo deklice dali v dve ali več vreč in da sploh ne vedo, kaj so storili in se niti ne spomnijo, kaj so storili. Obstajajo vse vrste odlagališč, vse. Morda se res ne spomnijo. Verjetno zdaj z njimi delajo psihologi," je dejal Marković.

Razmišljal je tudi, da sta osumljenca priznala, da sta umorila deklico, a da tga sploh nista storila. "Tudi to se lahko zgodi. Vse možnosti so odprte."

Novinar Radulović je dodal, da sicer razume, kaj želi Marković povedati, a da se mu zdi malo verjetno. "Obstaja tudi možnost, da je bilo osumljencema nekaj ponujeno za lažno ovadbo. Ne vemo, ali sta bila dolžni dolžna denar ..." 

Danka Ilic | Avtor: pronadjime.mup.gov.rs pronadjime.mup.gov.rs

Vučić za ponovno uvedbo smrtne kazni

Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je medtem že med sobotnim gostovanjem na srbski televiziji Informer zavzel za ponovno uvedbo smrtne kazni. K temu je pozval po umoru dveletne deklice Danke iz Bora, katere trupla še vedno niso našli. 

Vučić napovedal, da bo vladi predlagal spremembo zakonodaje, ki bi omogočila ponovno uvedbo smrtne kazni za najhujša kazniva dejanja.

Spomnil je, da se je za uvedbo smrtne kazni zavzemal že lani po dveh množičnih umorih, ki sta pretresla državo. V strelskem napadu 3. maja lani je 13-letni učenec na svoji osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v Beogradu ubil deset ljudi, devet učencev in varnostnika. Dan kasneje pa je 20-letnik v treh vaseh blizu Mladenovca ubil devet ljudi, večinoma mladih.

Smrtno kazen so v Srbiji ukinili leta 2002, potem ko je veljala skoraj 200 let, vse od leta 1804.

Danka Ilic Svet Svet Srbski Blic: To je brat osumljenega za umor Danke povedal pred svojo smrtjo Danka Ilić Banjsko Polje deponija Svet Svet To se je zgodilo z osumljencem v primeru izginotja deklice Danke

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar lopov
    lopov 07:50 09.april 2024.

    POD HIPNOZO JIH DAT IN BOSTA VSE PODOŽIVELA IN POVEDALA

  • Anja1956 22:33 08.april 2024.

    Če so v njihovem službenem vozilu našli kri deklice in je DNK pokazal na storilce , je jasno , da imajo prave! Med vojno so Srbi veliko žrtev vrgli prašičem! Teli kamerati so iste sorte !

  • Dejan Vehovec 21:15 08.april 2024.

    ni trupla in dokler ga ni se ne ve, a je živa ali mrtva in se ne ve a je ubita in ne ve se kdo jo je ubil, zakaj je mrtva....da bi kaj povedali te tipe psihofizično mrcvarijo, najbrž ...prikaži večž je od tega eden že umrl, ne mi pravit da 40 letnika v zaporu v Srbiji nenadoma infarkt, ko bi moral nekaj bistvenega povedat. Sicer je pa javnosti do zdaj izdano preveč za učinkovito vodenje preiskave mogoče preveč celo za objektivno sojenje